• 07 Mart 2024 08:18
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Corendon Airlines bu yılki hedefi 6 milyon turist taşımak

Bu haberi dinleyin
07 Mart 2024 Corendon Airlines bu yılki hedefi 6 milyon turist taşımak

Avrupa’dan Türkiye başta olmak üzere çeşitli destinasyonlarına yolcu taşıyan Corendon Airlines, geçen yıla göre, yolcu sayısını yüzde 10 artırdı.

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Türkiye, Hollanda ve Malta olmak üzere 35 uçakla 2024 sezonuna hazır olduklarını söyledi.

Karaer, ‘’2024 sezonu umutlu görünüyor. Pandemi ve sonrasında sektörde toparlanma devam ediyor. Geçen yıla göre yolcu taşımada kapasitemizi yüzde 10 artırarak hem ülkemize hem de önemli destinasyonlarına 6 milyon yolcu taşıyacağız’’ dedi.

Maliyetler artıyor

Havacılık sektöründe maliyetlerin sürekli arttığına dikkat çeken Yıldıray Karaer, sektörde pilot açığı bulunduğunu vurguladı. Kararer, şunları kaydetti.

‘’Başta olmak üzere tüm sektörlerde maliyetler artıyor. Sektörün uçak sayısı artıyor ama pilot bulamıyor. Avrupa’da karbonak izinin düşürülmesi girişimleri, Yeşil Mutabakat gibi uygulamalar Avrupa hava sahasında maliyetleri önemli miktarda artırıyor.

Sektörün bir başka sorunu da slot. Zamanında slot yapamadığınız takdirde Avrupa’da slotu olumsuz etkiliyor. Slot sorunu küresel bir sorun. Tüm bunlar maliyeti yüzde 25-30 artırıyor. Bunun yanında sezon öncesi yolcu-turist taşıma için kontrat yapıyorsunuz, her şeyinizi hazırlıyorsunuz birden vergisi, akaryakıt vergilerinin son dakika artıyor olması sektörünü oldukça zorluyor.’’