• 10 Ağustos 2022 23:21
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

DENTUROD: Pamukkale için Denizli’ye uçak seferleri artırılsın

Bu haberi dinleyin
10 Ağustos 2022 DENTUROD: Pamukkale için Denizli’ye uçak seferleri artırılsın

Pamukkale’ye uluslararası alanda ilginin arttığı dönemde bölgeye uçak seferlerinin yetersiz kaldığı belirtiliyor.

Kısa adı DENTUROD olan Denizli Turistik Otelciler ve işletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen, Booking.com, Expedia, Trivago gibi online pazarları kullanan yabancı turistlerin Denizli’ye ulaşabilmesinin tek yolununulaşımı olduğunu belirterek bölgeye ulaşımın sağlandığı Denizlina olan uçak seferlerinin artırılmasını istediklerini söyledi.

Uzak Doğu Asya, Güney Amerika, Orta Doğu ve ve Avrupa’nın her köşesinden Unesco Kültür ve Doğa Mirası Pamukkale ve bölgedeki diğer zengin turistik alanları görmek istediğini söyleyen DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, “Yeterli uçak seferi olması halinde bölgede 12 yapılabilecek” dedi.

Şen yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Turizm sezonunun en yoğun olduğu yaz sezonunda; Çardak Havalimanına direk uçuş sayılarının az olması nedeniyle İstanbul’dan ve aktarmalı olarak yurtdışından, büyük bir ulaşım problemi yaşamaktayız.

Denizli Çardak Havalimanından sadece İstanbul’a olmak üzere, günlük ortalama 3 uçuştan haftalık toplamda 21-22 sefer yapılıyor.

Kapodakya’ya Kayseri Havalimanından İstanbul’a yaz döneminde günlük aktarmasız 9-10 olmak üzere haftalık 68 uçuş; kış döneminde ise günlük aktarmasız  15-16 uçuş olmak üzere haftalık 105 uçuş yapılmaktadır, aktarmalı uçuşlarla bu sayı haftalık 210 uçuş sayısına ulaşmaktadır. Gaziantep’e günlük 40’ın üzerinde haftalık 280 civarında aktarmalı ve aktarmasız sefer bulunmaktadır 

Umarım sürekli yaptığımız uyarılar ilimizdeki Siyasi Parti Yöneticilerinde ve temsilcilerinde; ilgili Oda ve STK Yönetimlerinde etkili bir karşılık bulur, şehrimiz bu negatifrımcılıktan kurtulur.”