• 18 Mart 2022 11:41
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Detur Global İskandinav pazarında büyüyor

Bu haberi dinleyin
18 Mart 2022 Detur Global İskandinav pazarında büyüyor

Detur Global, Türkiye deneyimiyle İskandinavya pazarında öne çıkıyor. Erken rezervasyon döneminde de başarılı bir yükseliş grafiği yakalayan markası, satışlarını pandemi öncesine göre yüzde 80 artırdı.

Detur Global Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (CMO) Yiğit Tezel yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Detur Global olarak biz bu süreçte pozisyonumuzu koruduk. Türkiye satışlarımız diğer tur operatörlerinin üzerinde devam ediyor. Şubatının ortalarına kadar 2019 satışlarımızın yüzde 80 üzerine çıktık. Bu dönemde çok başarılı bir yükseliş grafiği yakaladığımızı söyleyebilirim.’da yaşanan gelişmeler görece olarak satışları etkiledi ancak bizim özellikle Türkiye’ye dönük satışlarımız 2019 seviyelerinde devam ediyor. Detur’un Türkiye’deki gücü ve kaliteli ürün çeşitliliği satış hızımızı korumamızı sağladı. Bu süreçte iptal veya ertelemenin çok az olduğunu söyleyebilirim. Gelişmeler doğrultusunda ‘son dakika’ taleplerin yine öne çıkacağı bir sezon yaşayacağımız düşüncesindeyim.”

“Seyahat pazarında kartlar yeniden dağıldı”

Özellikle Kuzey Avrupa’da pandemi sonrası bir normalleşme sürecine geçildiğini görüyoruz. Avrupa’da ekonomik krize bağlı enflasyondaki artışın tatil taleplerini olumsuz etkilemediği kanısındayım. ve arasında yaşanan gelişmelerin ise henüz sezonuna nasıl yansıyacağı noktasında elimizde net bir bilgi yok. Evet mevcut siyasi iklimcilerin istemediği bir havada ama iyimser her türlü diplomatik gelişme, mutlaka endüstrisine ve dolayısıyla bekleyen taleplere olumlu yansıyacaktır. Şunu da unutmayalım ki pandemiyle beraber dünya seyahat pazarında kartlar yeniden dağıldı. Bu yeni duruma en iyi şekilde adapte olan güçlenerek yoluna devam edecektir. Detur Global stratejik olarak tüm hazırlıklarını geleceğe dönük yapıyor.”