• 25 Ocak 2022 14:58
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Detur Global, Türkiye’yi İskandinav pazarında yeniden hareketlendirecek

Bu haberi dinleyin
25 Ocak 2022 Detur Global, Türkiye’yi İskandinav pazarında yeniden hareketlendirecek

İki yıl önce Nordcotours ile güçlerini birleştiren, başında Haluk Semiz’in olduğu Detur Global 2022 yaz sezonunda 500 bin İskandinav turisti seyahate çıkarmayı planladı. Detur Global’in rotasında Türkiye’nin Akdeniz’deki seçkin destinasyonları da olduğu bildirildi.

Şirket, başta İskandinavya coğrafyası olmak üzere ve Hollanda’dan ülkemize turist talebini artırmak için de çalışmalarına başladı.

Ön rezervasyonlar gelmeye başladı

Pandemi döneminine etkisinin devam ettiğini ve ‘yeni normal’ kriterlerine göre planlama yaptıklarını belirten Detur Global Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi (CMO) Yiğit Tezel,“ Uzman olduğumuz İskandinav pazarında pandemi süreci oluşan hassasiyetlerin devam ettiğini, tatil içinlar öncesinden rezervasyon yapma eğiliminin ise sürdüğünü görüyoruz. 2022 yılına ilişkin ön rezervasyon rakamları gelmeye başladı; İskandinav pazarının yaza dönük öngörülerini Ocakı bittikten sonra daha sağlıklı yapabileceğimizi düşünüyorum. Bu yıl önceki iki yıldan daha çok ilginin olacağı izlenimini taşıyoruz ancak ne kadarı Ocak-Nisan döneminde, ne kadarı ‘last minute’ olacak,bunun ilk değerlendirmesini sonunda yapacağız. Fakat şunu da belirtmeliyim; kuzey ülkelerinde tüketiciler pandemide güvendikleri markalara yakın durmaya devam ediyorlar. Detur Global de bunlardan biri” dedi.

İskandinavya pazarından yaz tatili için en çok Türkiye ve talebi aldıklarını belirten Tezel, “Bu yıl planlamamızı 500 bin pax üzerine yaptık. Önceliğimiz her zaman Türkiye. Yaz sezonuna dönük portföyümüzde Akdeniz’de Alanya, Side,, Lara gibi Antalya otelleri dikkat çekiyor” diye konuştu.