• 02 Aralık 2023 10:28
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Dijitalleşme yayılıyor, ama basılı katalog hâlâ aranıyor

Bu haberi dinleyin
02 Aralık 2023 Dijitalleşme yayılıyor, ama basılı katalog hâlâ aranıyor

 

Tur operatörlerinin uzun süre hangi destinasyon, hangi konu ve alan için kaç adet basıp dağıttıkları bir gösterge gibi kullanılan katalogların basılı hali epey değişti. Kimilerine göre iletişim teknolojisindeki gelişmeler sonucu artık gerek kalmadığı savunulsa da kataloglar yeni format ve içerikleri ile hâlâ kullanılıyor.

Tur operatörleri maliyet ve çevresel nedenlerden dolayı ürünlerini tamamen dijital ortamda sunmak istese de hâlâ basılı katalog isteyen çok sayıda müşteri olduğu için katalog basıp dağıtmaya devam ediyor.

TUI baskılı kataloğa devam

Almanya’daki tur operatörlerinden başta TUI olmak üzere diğerleri de hâlâ katalog basıp dağıtıyor.

Tüketici tatilci ve seyahatlerinin basılı katalogları istediği belirtiliyor.

TUI, Robinson ve şehir gezilerinin yanı sıra beş basılı ülke kataloğu da dağıtıyor.

DER’den 30 broşür

Alltours 2024 yazı için sekiz katalog yayınladı ve Schauinsland-Reisen'ın da dokuz katalogu var. DER Touristik, seyahatlerine (Disney ve Aldiana dahil) 30 basılı broşür dağıtıyor. Airtours on broşürle başlıyor. Alltours, DER Touristik ve Schauinsland yalnızca yaz için değil tüm yıl boyunca kullanılan kataloglar basıp dağıtıyor.

Alltours: Müşteri istedikçe basıp dağıtacağız

Alltours Satış ve Pazarlama Müdürü Georg Welbers, "Belirli sayıda seyahatsi ve son müşteri istediği sürece katalog üretmeye devam edeceğiz" derken Alltours Genel Müdürü Willi Verhuven de, müşteri istediği sürece katalog basıp dağıtacaklarını söylüyor.

Anex: Bireyselleştirilmiş katalog

Anex Grubu kendisini özel konulardaki küçük broşürlerle sınırlıyor. Anex Grubu artık Anex Tour, Neckermann Reisen, Bucher ve Öger Tours markalarına ait klasik ürün katalogları basmıyor. Bireysel hedef gruba özgü konu veya hedeflere ilişkin daha küçük özel kataloglar kullanıyor.

Coral ve FTI katalogsuz çalışıyor 

Buna karşılık Coral-Ferien ve FTI, basılı seyahat katalogsuz çalışıyor