• 20 Ekim 2021 11:41
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Doğuş Grubu bir yandan otel satıyor bir yandan yenisini yapıyor

Bu haberi dinleyin
20 Ekim 2021 Doğuş Grubu bir yandan otel satıyor bir yandan yenisini yapıyor

Doğuş Grubu,deki yatırımlarını bir yandan tek tek elden çıkarırken bir yandan da yeni otel alıyor.

Hırvatistan’daki iki otelini gecçen satan Doğuş bu kez 200 yıllık binayı 5 yıldızlı otele çevirecek.  

Kerim Ülker’in Dünya Gazetesi’ndeki haberine göre Doğuş Grubu, 2015 yılında satın aldığı Hırvatistan'ın ikonik binalarından Maraska'nın önümüzdeki yıl dünyaca ünlü Hyatt markasıyla açılması bekleniyor.  

Zadar kentinde yer alan Maraska binası 200 yıllık bir tarihe sahip. 1821'de Girolamo Luxardo adlı bir işadamının Hırvatistan'ın Zadar kentinde kurduğu Maraska adlı likör markasının merkezi ve deposu olarak inşa edildi. 1944'te Yugoslav partizanları tarafından kamulaştırılan Maraska binası 19901ı yılların sonunda ise terkedildi.  İşte bu bina 5 yıldızlı otele dönüşecek.  

2022’de hizmete girecek

Doğuş Grubu'nun Hırvatistan Yöneticisi Burak Baykan, otelin tasarım çalışmasının bittiğini dile getiriyor. Hırvat basınına konuşan Baykan, "İnşaat çalışmalarına bu sonbaharda başlamayı planladık, ancak projenin gelişimine bağlı bir dizi faktör nedeniyle fiziksel çalışmaların gelecek yıl başlayacağını düşünüyorum" dedi.  

130 oda, 160 rezidans, Hyatt Regency olacak

Baykan'ın verdiği bilgilere göre otelin toplam yatırım tutarı 120 milyon Euro. 130 odalı otelin Hyatt Regency markasıyla işletileceğini ifade eden Baykan, "Rezidans kısmında ise 160 yapı bulunacak. Kompleksterıca seçkin mağazalar, restoranlar, kafeler, kulüpler ve bir çocuk alanı da bulunacak. Her rezidans 38 ila 185 metrekare arasında değişecek" diye konuştu.  

Otel ve yat limanlarını satmıştı

Geçtiğimiz yıllarda Akdeniz çanağının en büyük yat limanı işletmecisi haline gelen Doğuş, Lüksemburg merkezli ünlü fon CVC Capital Partners ile masaya oturmuş sahibi olduğu Birleşik Arap Emirlikleri, ve Hırvatistan'daki marinalarmı satmıştı. Otellerde de satış sürecini hızlandıran Ferit Şahenk'in Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Doğuş Grubu'nun D Resort markasıyla 4 oteli bulunuyordu. Bu otellerden Marmaris'te yer alan 288 odalı D -Resort Grand Azur'u 2019 yılında Alman şirketi TUI Travel'a bağlı TT Hotels Turkey devralmıştı. Hırvatistan'daki Sibenik ve Grand Azur'un satılmasıyla bu sayı ikiye indi ve D -Resort markası çatısı altında Göcek ilevalık'taki oteller kaldı.  

Bankalarla, 2019 yılında 2.3 milyar Euro'luk yapılandırmaya giden, çoğunluğu Türkiye'de olmak üzere birçok varlığını elinden çıkaran Doğuş Grubu, geçtiğimiz Hırvatistan'daki iki önemli yatırımından çıkmıştı.  

Hırvatistan'daki önde gelen emeklilik fonlarını yöneten Erste d.o.o. Dubrovnik kentinde yer alan Doğuş Grubu'na ait 5 yıldızlı Villa Dubrovnik'in yüzde 90'ını devraldı.

Erste d.o.o. fonunun aldığı Villa Dubrovnik, yine Doğuş Grubu'na ait Dalmaçya kıyısında yer alan 4 yıldızlı D Resort Sibenik'in sahibi Doğuş Marina Oteli'ni 30.6 milyon dolara bünyesine katmıştı.