• 22 Aralık 2021 13:11
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

DRV: Belirsizlikler rezervasyon isteğini önlüyor

Bu haberi dinleyin
22 Aralık 2021 DRV: Belirsizlikler rezervasyon isteğini önlüyor

Covid 19’un son varyantı Omicron Avrupa’da hızla yayılması tatilcileri çok özlemelerine rağmen 2022 yazı için rezervasyon yapmakta ihtiyatlı davranmaya yöneltiyor. Bu durumun rezervasyonların yavaşlamasına neden olduğu belirtiliyor.

Almanya Seyahat Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig , "Sık değişen kararlar ve getirilen kısıtlamalar insanlarda güvensizliğe bu da tatilcilerin rezervasyon yapmada isteksiz davranmasına yol açıyor" diyor.

Konu basına da yansıyor. Frankfurter konuyla ilgili olarak seyahat danışmanlarının görüş ve değerlendirmelerinin yer aldığı geniş kapsamlı haberde için beş maddede Omicron koşullarında yurtdışında tatilin koşulları anlatılıyor.

Haberde bu koşullarda tatile çıkma olasılıkları ile ilgili artı ve eksilerinin beş maddesi şöyle sıralanıyor:

1. Belirsizlik şimdilik devam edecek

Korona rakamları ve olası sokağa çıkma kısıtlamaları hakkındaki siyasi tartışmalar tatilcilerin davranışlarını şekillendirmeye devam ediyor. 

Ek olarak, Omicron varyantının gösterdiği gibi, yurtdışındaki gelişimi tahmin edilebilir olmaktan çok uzak. Haksız olmayan bir izlenim var: Rakamlar kısa sürede her yerde oldukça çarpıcı bir şekilde artabilir.

2. Seyahat etmek karmaşık olmaya devam ediyor

Turizm uzmanı ve seyahat danışmanı Prof. Torsten Kirstges, " Sürekli değişen kurallar en büyük engeldir ve insanları seyahat etmekten alıkoymaktadır " diyor.

3. İnsanlar daha cesur hale geliyor

Realizing Progress danışmanlık firmasındaden sorumlu Michael Faber, "Rakamlar düşerse, insanlar cesaret bulacak ve seyahat özlemlerini yaşamak isteyecekler " öngörüsünde bulunuyor ve ekliyor: "İnsanlar üç yıl üst üste tatillerini yalnız'da geçirmek istemiyor Tatilciler güneşli destinasyonları özledi.".

4. Talep düşük olmasına rağmen fiyatlar artacak

Corona nedeniyle uçuşlar ve otellerin kapasiteleri düştü. Bu durum maliyetleri artırdı. Dolayısıyla piyasada talep olmasa bile fiyatlar artacak. Maliyet artışı nedeniyle fiyatlarda yüzde 10-20 gibi bir artış bekleniyor.

5. Aşısız insanlar zor zamanlar geçirecek

Bazı ülkeler, uzun süredir aşısını tatil için bir koşul haline getirdi. Bu da tatil seyahatini anlamsız hale getiriyor.rıca aşısız kamusal yaşama katılım birçok yerde mümkün değil.