• 05 Ocak 2024 18:14
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

DRV: Türkiye ve Yunanistan Alman pazarında büyümenin lokomotifi

Bu haberi dinleyin
05 Ocak 2024 DRV: Türkiye ve Yunanistan Alman pazarında büyümenin lokomotifi

 

Alman Seyahat Birliği, 2024'te daha az seyahat ancak daha fazla harcama öngörülüyor

Analistler, yılda daha az seyahat etmeyi veya kalış sürelerini kısaltmayı tercih edecek birçok kişinin olacağına dikkat çekiyor.

Alman Seyahat Birliği (DRV), Kasım 2023 ile Ekim 2024 arasında Alman pazarının davranışının nasıl olacağına ilişkin tahminlerini yayınladı. Harcamaların artış eğilimini sürdürmesine rağmen gezgin sayılarının azalmaya devam etmesini beklendiği öngörülüyor.

DRV'nin Dr Fried & Partner ve Travel Data + Analytics'e (TDS) yaptırdığı pazar araştırmasına göre, 2023 yılında tatil satışları pandemi öncesinin yüzde 7 üzerine çıktı. 

Araştırmaya göreın seyahat hizmetlerine 78 milyar euro harcayacak, bu da bir önceki döneme göre yüzde 4'lük bir artışa karşılık gelecek.

Bir tur operatörüyle seyahat edecek müşteri sayısında "hafif bir düşüş" yaşanacağını da tahmin ediliyor. Analistler, yılda daha az seyahat etmeyi ya da kalış sürelerini kısaltmayı tercih edecek pek çok kişinin olacağına dikkat çekiyor .

Büyümenin lokomotifi

DRV, düşüşün ağırlıklı olarak otomobille seyahat edilen destinasyonlar üzerinde etkili olabileceğine, Türkiye ve gibi destinasyonların ise büyümenin lokomotifi olmaya devam edeceğine dikkat çekiyor. Başkanı Norbert Fiebig, "Türkiye, zaten paketleri söz konusu olduğunda Alman turistlerin en çok talep ettiği destinasyonlarından biri " dedi .

Fiyatlar 2023’teki kadar artmayacak

Öte yandan 2024 yılında yaşana düşüş 2023'teki kadar keskin olmayacağı, bunun nedeni ise fiyatlardaki artışın geçen yıla göre yavaşlaması olarak gösteriliyor.

HolidayCheck 65 tur operatörünün Paskalya ve yaz tatili fiyatlarını kıyaslayarak elde ettiği verilere göre fiyatlar geçen yıldan bu yana sadece yüzde 3 oranında artış gösterdi.