• 07 Aralık 2021 00:10
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Dünyanın en kapsamlı turizm ansiklopedisi çıkıyor

Bu haberi dinleyin
07 Aralık 2021 Dünyanın en kapsamlı turizm ansiklopedisi çıkıyor

Toplumların bilimsel ve kültürel birikimlerinin birnası olan ansiklopedi çalışmalarına Türkiye’den bir katkı geliyor. Türkiye Ansiklopedisi başlığını taşıyan ve 16 ciltten oluşan yayın önümüzdekilarda okurlarla buluşuyor. Editörlüğünü ve koordinatörlüğünü Prof. Dr. Nazmi Kozak ve Prof. Dr. Metin Kozak’ın yaptığı ansiklopedi 31 kişilik araştırma ekibinin desteği ile hazırlandı. 16 ciltten oluşan ve 2240 yazarın 8084 madde yazarak katkı verdiği Türkiye Ansiklopedisi Detay Yayıncılık tarafından yayımlanacak

Ansiklopedi Türkiyle ilgili her lonuyu içeriyor

Türkiye Ansiklopedisi alanının ve sektörünün yakından ilgili olduğu pek çok konudaki maddelerden oluşuyor. Toplamı 8084 maddeden oluşan ansiklopedi çalışmasında yer alan yazı bazı maddelerin konuları şu şekildedir: Anadolu Otelcilik ve Meslek Liseleri, arkeolojik kazılar,ları, destinasyonlar, han ve kervansaraylar,işletmeleri, il kültür ve müdürlükleri, iller, kamp ve karavan işletmeleri, lisans düzeyindeki ve otelcilik programları, lisansüstü programları, müzeler, oteller, önlisans düzeyindeki (MYO) ve otelcilik programları, örenyerleri, seyahat acentaları, şehirlerarası otobüs firmaları, tur operatörleri, alanında çalışan sivil toplum kuruluşları (dernekler), kamuoyunda tanınan öncü kişiler,in çeşitleri, fakülteleri, tarihi,le ilgili kamu kurumları,le ilgili kavramlar,le ilgili fiziksel ve iktisadi planlar,le ilgili yasal düzenlemeler, yayınlar ve yayıncılık kuruluşları, yeme-içme işletmeleri ve yurtdışındakile ilgili kurum ve kuruluşlar.

Dünyadaki en kapsamlı ve benzeri olmayan öncü bir çalışma

Türkiye Ansiklopedisi hakkında görüşlerine başvurduğumuz Prof. Dr. Nazmi Kozak, ansiklopedilerin 18. yüzyıldan itibaren dünyada hazırlanmaya ve yayımlanmaya başladığını ve ansiklopedi hazırlamanın bir etellektüel gelişmişlik göstergesi olarak görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Kozak sözlerine şöyle devam etti: “Bir toplumun kendi entelektüel birikimi ile kendi ansiklopedisini hazırlayabilmesi önemli bir akademik ve kültürel gelişmişlik göstergesidir.nı şekilde bir akademik çalışma dalının (disiplin/bilim dalı) kendi ansiklopedisini hazırlayabilme aşamasına ulaşabilmesi de rüştünü kanıtlamasının bir göstergesi olarak kabul edilmelidir. Türkiye Ansiklopedisi; Türk akademisyen, araştırmacı ve lisansüstü öğrencilerin katkılarıyla hazırlanmış bütünüyle ulusal bir çalışmadır. Beş yıl gibi bir sürede iki koordinatör/editör, 31 araştırmacı tarafından hazırlanan Türkiye Ansiklopedisi’nde 2240 yazar toplam 8084 ansiklopedi maddesi yazdı. Toplamı 16 ciltten oluşan bu ansiklopedi, içerdiği konular, kapsamı ve getirdiği bazı yeni uygulamaları ile Türkiye’de hazırlanan ve yayımlanan ansiklopediler içinderı bir yere sahiptir. Bu yayınnı zamanda, içeriği itibariyle alanında dünyadaki en kapsamlı ve benzeri olmayan öncü bir ansiklopedi çalışmasıdır.” Prof. Dr. Kozak, Türkiye Ansiklopedisi’nin şubatı içinde okurlarla buluşması için çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Ansiklopedisi ilerıntılı bilgi için bkz.: http://turkiyeturizmansiklopedisi.org