• 04 Nisan 2022 21:59
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Edirne Bulgarlar sayesinde ziyaretçi sayısında liderliğe gidiyor

Bu haberi dinleyin
04 Nisan 2022 Edirne Bulgarlar sayesinde ziyaretçi sayısında liderliğe gidiyor

Kültür velığı verilerine göre, Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 186,52 arttı. En çok turist ağırlayan iller arasında İstanbul birinci olurken, Edirne'de ikinci sırada yerini aldı. Edinilen bilgiler doğrultusunda, Edirne'ye yılın ilk 3ında sınır kapılarından 500 binden fazla Bulgar ve Yunan turist giriş yaptı.

TL’nin Avro ve Bulgar Levası karşısında değer yitirmesiyle Edirne yabancılar için AVM'ye dönüştü. Sınır şehrinde her şey o kadar ucuz ki son üçda kente 500 bin Bulgar ve Yunan geldi. Makedonya, Romanya, Hırvatistan ve Sırbistan vatandaşları da tüm ihtiyaçlarını Edirne'den karşılamaya başladı.

Otellerde konaklıyorlar

Son günlerde Makedonya, Romanya, Hırvatistan ve Sırbistan'dan da Edirne'ye alışverişe gelen turistler, otellerde konaklamayı tercih ediyor. Sabahın erken saatlerinde Edirne'ye gelen binlerce turist, geceleri otellerde konaklayarak gündüzleri de alışveriş yaparak pazar akşam saatlerine kadar tüm ihtiyaçlarını Edirne'den karşılıyor.

Merkez nüfusu 153 bin olan Edirne'de, hafta sonu yerel halktan çok alışveriş için gelen turistlerin yoğunluğu dikkat çekiyor. ve Bulgaristan başta olmak üzere Balkan ülkelerinin alışverişte cazibe merkezi haline gelen Edirne, adeta bir cenneti haline geldi.