• 23 Şubat 2022 22:04
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Erdoğan: Ne Rusya ve Ukrayna'dan vazgeçmemiz mümkün değil

Bu haberi dinleyin
23 Şubat 2022 Erdoğan: Ne Rusya ve Ukrayna'dan vazgeçmemiz mümkün değil

Rusya’nın’nın Dombas bölgesindeki Donetsk ve Luhansk’ın ilan ettikleri bağımsızlıklarını’nın tanımasının yankıları devam ediyor. Amerika ve AB ambargo kararları aldı, bu yöndeki kararlardan beş banka ile ilgili olan yaptırımları uygulamaya koydu. AB liderleri-Ukrayna krizini görüşmek üzere bugün (24 şubat Perşembe) Brüksel’de bir araya gelecek.

AB liderleri-Ukrayna krizini görüşmek üzere bugün (24 şubat Perşembe) Brüksel’de bir araya gelecek.

Erdoğan: “Ne ve'dan vazgeçmeyiz”

Cumhurbaşkanı Tayyip, Afrika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. ve arasındaki gerilim hatırlatılarak, Türkiye'nin bu iki ülke arasındaki net tavrının kimden yana olacağının sorulması üzerine şunları söyledi:

"İkisinden de vazgeçmemiz mümkün değil. Bizim derdimiz, öyle bir adım atalım ki hiçbirinden vazgeçmeden bu işi çözelim.’'dan vazgeç' deseniz vazgeçemeyiz, çünkü ülkemizin buradaki çıkarları çok ileri derecede. 'Rusya'dan vazgeç' deseniz ondan da vazgeçemeyiz, çünkü onunla da şu anda gerçekten ileri derecede birlikteliklerimiz var. Bizim derdimiz öyle bir adım atalım ki hiçbirinden vazgeçmeden bu işi inşallah çözelim. Bunun için de ekibimizle, heyetimizle görüşmelerimizi yapacağız.”

Erdoğan “Telefonla görüştüğüm Cumhurbaşkanı Sayın Volodimir Zelenski’ye de Krizin daha fazla büyümeden diplomasi ve diyalog yoluyla çözülmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu söyledim” dedi.  

Putin ile telefon görüşmesi

Erdoğan Devlet Başkanı Viladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde de, dün olduğu gibi bugün de Türkiye’nin gerginliğin azaltılması ve barışın korunması için üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu belirttiğini, Minsk Anlaşmaları zemininde bir sonuca ulaşılmasının önemli olduğun