• 25 Mart 2022 13:41
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Erdoğan: “Putin, 'Vatandaşlarımızın Türkiye’ye gidişine bir engel koymayacağız.' dedi”

Bu haberi dinleyin
25 Mart 2022 Erdoğan: “Putin, 'Vatandaşlarımızın Türkiye’ye gidişine bir engel koymayacağız.' dedi”

Cumhurbaşkanı Tayyip, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi vesilesiyle Belçika'nın başkenti Brüksel'e gerçekleştirdiği ziyaretin dönüşünde uçakta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“Engel olmayacak teşvik edecekler”

Yaşanan gelişmeler ışığında konusunda Türkiye’nin gelecek sürece nasıl gireceği yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Cumhurbaşkanı, "Böyle bir dönemdede bir patlama veya ciddi bir yükseliş çok iddialı bir ifade olur." açıklamasını yaptı., görüştüğü liderlerin ”Türkiye’ye vatandaşlarımızın gidişi noktasında herhangi bir engel koymayacağız” dediklerini bunun yanında Polonya Cumhurbaşkanı Duda’nın da 'Biz vatandaşlarımıza Türkiye’ye için gitmeleri noktasında tavsiyede bulunuyoruz.' dediğini söyledi.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Gerek, gerek, gerek Polonya, bütün bölgelerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Başta Putin olmak üzere onlar da 'Turizmde biz özellikle önünü kesmeyeceğiz, teşvik edeceğiz ve Türkiye’ye vatandaşlarımızın gidişi noktasında herhangi bir engel koymayacağız.' dediler. 

“Ruble ile çalışmayı biz teklif etmiştik”

Şunu da söylüyorlar, belki para konusunda Ruble, yani kendi milli paralarımızla bu işi yapalım diye bir çıkış söz konusu olabilir. Bunu zaten biz normal zamanda’ya teklif etmiştik. Milli paramızla, yerli paramızla bunları yapalım ve Ruble ile Türk Lirası olarak bunu çalıştıralım demiştik. Şimdi de haklılığımız tam ortaya çıkıyor ve Ruble-TL ve farklı ülkelerle de bunu o ülkelerin paralarıyla yapabileceklerini söylüyorlar. Bu adımı bu şekilde atacağız. 

"İngiltere de iyi”

Bunun yanında Polonya Cumhurbaşkanı Duda da 'Biz vatandaşlarımıza Türkiye’ye için gitmeleri noktasında tavsiyede bulunuyoruz.' dedi. Bize’dan 2 milyonun üzerinde,’dan 5 milyonun üzerinde turist geliyor. 

Biz Türkiye olarak güvenilir bir ülke olmamız hasebiyle turist çekme noktasında inanıyorum ki çok ciddi sıkıntılar yaşamayacağız ve’den de biz bundan sonraki süreçte daha fazla turist alma imkanını da yakalayacağız. 

“Almanya’dan ümitliyim”

Almanya’dan da hakeza öyle. Çalışıyoruz, çalışacağız. Şansölyesi Olaf Scholz ile iyi bir görüşmemiz oldu ve-Türkiye arasındaki diyaloglardan da bundan sonraki süreç için ümitliyim."