• 06 Ağustos 2022 23:36
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Erdoğan: Rubleyle alışveriş iki tarafa da kazandıracak. Mir kartıyla ilgili önemli gelişmeler var

Bu haberi dinleyin
06 Ağustos 2022 Erdoğan: Rubleyle alışveriş iki tarafa da kazandıracak. Mir kartıyla ilgili önemli gelişmeler var

Cumhurbaşkanı Tayyip, Soçi'de lideri Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ardından, dönüş yolunda gazetecilere açıklamalar yaptı.

"Soçi'ye yaptıkları çalışma ziyaretini olumlu, başarılı bir şekilde tamamladıklarını" anlatan, Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi'nin bir sonraki toplantısı için Putin'i Türkiye'ye davet ettiğini söyledi.

Ruble ile alışveriş ve Mir kartı

Cumhurbaşkanı ile ruble ile alışveriş yapılması konusundaki mutabakat için de "Sayın Putin'le ruble üzerinde mutabık kaldık. Ruble noktasında bu alışverişlerimizi yapacağımız için o da tabii Türkiye-Rusya arasında mali noktadarı bir güç kaynağı olarak'ya ve Türkiye'ye inşallah kazandıracak" dedi.

Beş Türk bankasının'nın Mir kartı konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Cumhurbaşkanı "Burada da çok ciddi gelişmeler var. Bu da tabi'dan gelen turistleri çok çok rahatlatan bir süreç. Onlarla alışverişini, otel ödemelerini yapabiliyorlar. Bu da tabi hem onlar için hem bizim için çok çok rahatlatıcı bir sistem. Bu ziyaretimizde Merkez Bankası Başkanı ile bizim Merkez Bankası Başkanımız da görüşmelerini yaptılar" diye konuştu.