• 09 Mart 2022 21:48
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Erdoğan: “Rus halkına, edebiyatına, öğrencilerine, sanatçılarına cadı avını kabul etmiyoruz”

Bu haberi dinleyin
09 Mart 2022 Erdoğan: “Rus halkına, edebiyatına, öğrencilerine, sanatçılarına cadı avını kabul etmiyoruz”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında ve arasındaki savaşla ilgili olarak yaşananların vicdansızlık olduğunu belirterek "Ukrayna'nın sahipsiz bırakılması gibi Rus halkına, edebiyatına, öğrencilerine, sanatçılarına yönelik cadı avını andıran uygulamaları da kabul etmiyoruz" dedi.

"Batı artık ırkçılık ile yüzleşmeli" diyen, "Mazlumları, dinine, kökenine, derisinin rengine göreıran bir zihniyetin ne insaniyetle ne de medeniyetle hiçbir bağı yoktur. Irkçılığın daniskası olan bu bakış açısı insanlık adına utanç vericidir" ifadelerini kullandı.

“Cadı avını andıran uygulamaları kabul etmiyoruz”

“Irkçılığın daniskası olan bu bakış açısı insanlık adına utanç vericidir’ diyen şunları söyledi. 

Ukrayna'nın sahipsiz bırakılması gibi Rus halkına, edebiyatına, öğrencilerine, sanatçılarına yönelik cadı avını andıran uygulamaları da kabul etmiyoruz. Hale bak,'da filarmoni orkestrasının şefi Putin'in arkadaşı diye görevine son veriliyor. Böyle saçmalık olur mu? 

Dostoyevski'nin eserlerine yasak getiriliyor. 

Böyle saçmalık olur mu? 

Tarihte Bağdat'taki kütüphaneleri yakıp yıkan Hülagü'den ne farkı var.nı bunlar. Bu faşist uygulamalar, sapla samanı karıştırarak kin ve nefret iklimini körükleyerek, yeni mağduriyetler oluşturarak halkının meşru mücadelesine gölge düşürmektedir.