• 10 Ekim 2021 23:27
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Festivaller haftası: Antalya Altın Koza ve Akra Caz, Adana Lezzet Festivali

Bu haberi dinleyin
10 Ekim 2021 Festivaller haftası: Antalya Altın Koza ve Akra Caz, Adana Lezzet Festivali

Pandemi kısıtlamalarının hafiflemesi ile etkinlikler canlandı. Bir haftada her biri kendi alanında marka olmuş üç festival gerçekleşti.

Üç festival üç isim

Antalya’da Altın Film Festivali’ne Kültür veı Mehmet, Adana Lezzet Festivali’ne Cumhur Başkanı Tayyip katılırken Antalya Akra Caz Festivali kapanışını dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say ile yaptı. 

Farklı tanıtım araçlarından olan ulusal ve uluslararası festivallerden Antalya Altın Portakal 58 yıldır, Adana Lezzet Festivali 5, Akra Cazz 4. yıldır yapılıyor.

Erdoğan: Festivaller potansiyeli 

Cumhurbaşkanı Adana Lezzet Festivali için “Yemek dediğimiz olay ekonomik gücü ve potansiyeliyle karın doyurmanın çok önüne geçmiş bir sektörü ifade ediyor“ dedi.

Bakan: ülkemizde 58 yıldır devam eden festival

Kültür veı Mehmet da 58.Antalya Altın Portakal Festivali’nin kapanışında yaptığı konuşmada “Bu festivalin ülkemizde 58 yıldır devam ediyor olmasının ne kadar değerli olduğunun altını çizmek istiyorum. Dünya genelindeki hareketliliği incelendiğinde seyahatlerin yüzde 40’ının kültüri odaklı olduğunu görüyoruz” dedi.

Şehre sınıf atlatan festival

Şehre kültürel alanda sınıf atlatan etkinliklerden 4. Antalya Akra Caz Festivali’nin kapanışında sahneye çıkan dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say Türk edebiyatının Yunus Emre, Pir Sultan Abdal, Sabahattin Ali, Kaygusuz Abdal, Aziz Nesin, Metin Altıok ve Ömer Hayyam gibi unutulmaz şair ve yazarlarının şiirlerini bestelediği şarkı albümlerinin dördüncüsü olan yeni albümü “Şu Dünyanın Sırrı” Antalya’da ilk kez seslendirdi.