• 21 Mart 2024 06:52
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Formula 1 ihalesine Formula1'i İstanbul'a getirme şartı koyduk”

Bu haberi dinleyin
21 Mart 2024 “Formula 1 ihalesine Formula1'i İstanbul'a getirme şartı koyduk”

Kültür veı, İstanbul Formula 1 sahasının ihalesinin gelecek yapılacağını belirterek, "İhaleye çok önemli bir şart koyduk. 2026 itibarıyla Formula1'i İstanbul'a getirme şartı koyduk " dedi.

AKP adayının propaganda toplantısı

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel'de Anadolu yakası sektör temsilcileriyle bir araya gelme adı ile yapılan toplantıya AKP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Veli Arslan katılarak propaganda yaptı. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bakan yaptığı konuşmada, Vakıflar Genel Müdürlüğünün portföyünde bulunan İstanbul Formula 1 sahası ihalesinin gelecek yapılacağını belirterek, "İhaleye çok önemli bir şart koyduk. 2026 itibarıyla Formula1'i İstanbul'a getirme şartı koyduk. Zaten gerekli yatırımlar yapıldı. Çok iddialı firmalar da ihaleye girmek istiyor. Formula 1'i 2026'dan itibaren Türkiye'de gerçekleştirilmesini garanti eden firmaya verilecek ihale. Bu tarz organizasyonların İstanbul'a gelmesi çok çok önemli." dedi.

“Yol haritası hazırladık”

İstanbul'un binlerce yıllık bir dünya markası olduğunu belirten şunları söyledi: "2022 Nisanında, Kapadokya Üniversitesi iş birliği ile İstanbul Tanıtım ve Geliştirme Yol Haritası'nı hazırladık. Turistik Tabela ve Yönlendirmeleri Düzenleme işinden tutun da Turist Güvenliğini Artırmaya ve Destinasyon İnsan Gücünü Geliştirmeye, İstanbul Mobil Uygulaması Entegrasyonundan Galataport ve Kruvaziyer Turistleri İçin Rota ve Etkinliklere, Eğlence ve Gece Hayatı Alternatiflerini Geliştirmeden Miceini ve İş Dünyasına Yönelik Etkinlik Geliştirmeye kadar her detay düşünülerek tam 23 başlık ortaya konuldu. İstanbul için daha fazla ne yapabiliriz sorusunun cevaplarını masaya yatırdık ve çalışmalarımızı başlattık" dedi.

İstanbul'un 38. destinasyon olarak restoran derecelendirme sistemi Michelin'in seçkisinde yer aldığının altını çizen, 77'si İstanbul, 15'i İzmir ve 19'u'da olmak üzere toplam 111 restoranın Michelin Rehberi'nde yer aldığını dile getirdi.

“21 bin tesis Sürdürülebilirliksı aldı”

Mehmet, Küresel Sürdürülebilir Konseyi tarafından kabul edilen Sürdürülebilirsyon Programı ile geleceğin trendlerini bugünden sektöre kazandırmanın çabası içinde olduklarına işaret ederek, 2024 yazinin başlangıcıyla 21 binin üzerinde tesisin almış olacağını söyledi.

Dizi film fuarı

Bakan, Türkiye'nin ABD'den sonra dünyada en çok dizi-film ihraç eden ülke olduğunu aktararak, Türkiye'nin film sektörünün pazar yeri olması için çalışmalar yaptıklarını, 2026'dan itibaren İstanbul'un film sektörüyle çok önemli bir fuara ev sahipliği yapacağını kaydetti.

AKP adayına destek istedi

Bakan Mehmet konuşmasında AKP’li adaya destek isteyerek “İş birliği içinde çalışarak İstanbul'u geleceğe taşımak zorundayız. Sizden ricam başkan adaylarının bu noktadaki hassasiyetlerine, duruşlarına ve yaklaşımlarına dikkat etmeniz. Zira artık İstanbul'un zaman kaybetme lüksü yok. Çok başlılığı önleyen bu birlikteliğin ortak bir akılla yön vereceği İstanbul, her türlü engeli aşıp hedeflerine ulaşacaktır” dedi.