• 19 Ocak 2024 10:53
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Golf iyi gidiyor ama İspanya’da 400, Portekiz’de 104 bizde 23 saha var”

Bu haberi dinleyin
19 Ocak 2024 “Golf iyi gidiyor ama İspanya’da 400, Portekiz’de 104 bizde 23 saha var”

Turist alan diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de gelirlerini artırma arayışları devam ediyor. Türkiye’nin bu kapsamda öne çıkarması gereken ürünlerden birinin yüksek harcama yapan golfi olduğu belirtiliyor.

Yılda 130 bin golfçüyü ağırlayan Antalya bölgesi, dünyada en çok harcamayı yapan vein 12a yayılmasına katkı sağlayan golfinde çıtayı 'turnuvalarla artırıyor. Bu kapsamda Türkiye'nin en iyi golf oyuncuları bu yıl üçüncüsü düzenlenen 'Cornelia Masters Golf Turnuvası'nda buluştu. 

Bu vesile ile golfi ile ilgili değerlendirmeler yapan Diamond Golf Genel Müdürü,’nın 400'e yakın golf sahası ile en büyük golf destinasyonu olduğunu belirterek “Portekiz'de de yaklaşık 104 golf sahası var ama en çok golf sahası'de. Türkiye’de 18’i Antalya’te olmak üzere toplam 23 golf sahası olduğunu belirterek golf sahalarının artması gerektiğini söyledi. Alkaya,“Eğer Golf destinasyonu olmak istiyorsanıznı bölgede en az 34 sahanızın olması gerekiyor” dedi.

Doğrudan uçuş gerekir

Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin de, “Yüksek gelir ve harcama unsurlarına sahip bu pazardan daha fazla pay alabilmek için, doğrudan-direkt uçuş sayılarının artırılması zorunludur. 

Türkiye’ninde gelirlerini arttırması için golf gibi alanlara artık çok daha fazla önem vermesi gerektiğini söyleyen Şahin, şunları söyledi:

Bir golfçü 1.500 Avro harcıyor

"Bu konuya sürekli vurgu yapıyoruz ama kişi başı harcamalara baktığımızda golfe ciddi bir katkı yapıyor. bölgesine gelen her bir golf oyuncusu ortalama 1.500 Euro harcama yapıyor. Bu sahaların yoğun olduğu eylül-ekim ve mart-nisan gibi dönemlerde 3 bin Euro'ya kadar çıkıyor.

Türkiye golfden şu an yılda 250 milyon Euro civarında bir gelir elde ediyor. Gelen turistlerin büyük çoğunluğunuler oluşturuyor, onları ve Doğu Avrupa ülkeleri takip ediyor.

Türkiye, golfinde yılda 5 milyar dolar civarında gelir elde eden, Portekiz gibi ülkelerle yarışıyor. Golfinde Golfini Türkiye'ye yayarsak hem bu pazardan alacağımız pay artacak hem de birçok otelimiz için sezonu 12a yayılacak" 

Golf iyi gidiyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu da "Yüksek geliri için golf, kongre, tenis ve bisiklete ağırlık vermeliyiz. Antalya kongre, toplantı ve golfte iyi gidiyor. Spor takımlarına ev sahipliği yapıyor. Çünkü konaklama adedi az olsa bile geceleme ücreti buralarda daha fazla gelir bırakıyor" dedi.