• 07 Ocak 2022 10:21
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Gümüldür Resort ihale ile 8 milyona kiraya verildi. Eski müdür arkadaşına 720 bin TL’ye vermişti

Bu haberi dinleyin
07 Ocak 2022 Gümüldür Resort ihale ile 8 milyona kiraya verildi. Eski müdür arkadaşına 720 bin TL’ye vermişti

Şeker fabrikası çalışanlarının kurduğu derneğin İzmir Gümüldür’deki 4 yıldızlı Gümüldüe Resort otelinin kiraya verilme olayı dört yıl sonra yeni  bir gelişme ile yine gündemde.

Gümüldür’de denize sıfır, 32 bin metrekare alana kurulu olan 4 yıldızlı, 182 yataklı oteli 2018’de dönemin Türkşeker Genel Müdürü Ergin İçen’in arkadaşına yıllık 720 bin TL ile beş yıllığına kiraladığı, İçen’in daha sonra görevden alınması üzerine yapılan incelemede saptanan usulsüzlükler üzerine kira işlemi durdurulup otel tahliye edilmişti.

İşlemlerin tamamlanması üzerine ihale ile kiraya çıkarılan otel yıllık 8.5 milyon TL ile Sahinder firmasına verildi.

Oteli 2018 yılında KDV dahil yıllık 720 bin lira ile 5 yıllığına kiraya veren Türkseker eski Genel Müdür Ergin İceni'nin, buradaki görevinden alındıktan sonra Tarım Kooperatiflerine bağlı bütün iştiraklerin tek çatı altına toplandığı Tarım Holding'e genel müdür olarak atanmıştı.

Mülkiyeti Seker Sanayii Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği'ne ait olan otel Türkşeker eski Genel Müdürü Ergin İçenli döneminde zarar ediyor gerekçesiyle arkadaşının kurduğu Sungurluoglu Şirketine 5 yıllığına kiraya verilmişti. 

Millî Gazete'deki habere göre Seker Sanayii Mensupları Hayır ve Eğitim Müesseseleri Kurma Derneği yönetimi, Sungurluoglu Sirketi'nin kira giderlerini de ödememesini gerekçe göstererek, oteli tahliye ettirmek için dava açtı. Acılan tahliye davasını kazanan dernek yönetimi, jandarma gözetiminde oteli boşalttırdı. Dernek yönetimi, oteli yeni tatil sezonuna yetiştirmek için yeniden ihale yaptı. İhalede oteli kiralamak için 3 firma bir biriyle yarışırken, ihale yıllık 8,5 milyon lira ile Sahinder firmasında kaldı.