Günün Kısa Haberleri - 29 Haziran

Bu haberi dinleyin
29 Haziran 2026 Günün Kısa Haberleri - 29 Haziran

Bodrum'da İnşaat Yasağına Rağmen Çalışmalar Sürüyor Muğla'nın Bodrum ilçesinde 15 Mayıs–15 Ekim tarihleri arasında uygulanan inşaat yasağına rağmen bazı büyük holdinglere ait şantiyelerde çalışmaların sürdüğü, bunun çevre tahribatı, gürültü ve trafik sorunlarına yol açarak bölge halkı ile tatilcilerin tepkisini çektiği belirtilmektedir. Haberde, belediye ve ilgili kurumlara yapılan şikâyetlere rağmen faaliyetlerin devam ettiği, yasağı ihlal eden 196 şantiye ve 75 beton firması aracına toplam 271 idari işlem uygulanarak yaklaşık 2,5 milyon lira ceza kesildiği, ancak bu cezaların caydırıcı olmadığı ifade edilmektedir. Yaşar Anter, Sözcü

Antalya Havalimanı’nda Fahiş Fiyat Tepkisi Antalya Havalimanı’nda tatilini tamamlayarak Almanya’ya dönmek üzere olan bir çiftin, 4 çizburger ve 2 kola için 51 euro (yaklaşık 2800 TL) ödemesi sosyal medyada tepki çekti; turistler bu fiyatların Almanya’daki havalimanlarına kıyasla aşırı yüksek olduğunu belirterek durumu video ile protesto etti ve Türkiye’de özellikle havalimanları ile turistik alanlarda görülen yüksek fiyatların denetimsizlik nedeniyle arttığını, bunun da ülkenin turizm imajına zarar verdiğini ifade etti.

OECD Gıda Enflasyonu Verileri: Türkiye Zirvede OECD’nin Nisan 2026 gıda enflasyonu verilerine göre, örgüt genelinde ortalama gıda enflasyonu %4,0 seviyesinde gerçekleşirken ülkeler arasında belirgin farklılıklar ortaya çıkmıştır; Türkiye %34,5 ile OECD ülkeleri arasında gıda enflasyonunun en yüksek olduğu ülke olurken, İsveç %-5,7 ile gıda fiyatlarının en fazla düştüğü ülke olarak kaydedilmiş ve bu tablo OECD içinde gıda fiyatları açısından ülkeler arasında ciddi ekonomik ayrışmalar yaşandığını göstermiştir.

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz