• 19 Ocak 2024 13:05
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Hakkari'deki Kayak Merkezi’ndeki 120 yataklı 4 yıldızlı otel açıldı

Bu haberi dinleyin
19 Ocak 2024 Hakkari'deki Kayak Merkezi’ndeki 120 yataklı 4 yıldızlı otel açıldı

Hakkari'deki Merga Bütan Kayak Merkezi, yapımı tamamlanan 120 yataklı 4 yıldızlı oteliyle misafirlerini ağırlamaya başladı.

Kent merkezine 12 kilometre mesafede bulunan, 2 bin 800 rakımlı kayak merkezi, yatırımlarla gelişmeye devam ediyor.

Geçen yıl yeni pistler kazandırılan, kapalı yürüme bandı yapılan tesiste, ziyaretçi ve sporcuların konaklama sorununun çözülmesi amacıyla 4 yıl önce Gençlik ve Sporlığı, Valilik, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresinin desteğiyle inşa edilen 50 odalı, 120 yatak kapasiteli otelde çalışmalar tamamlandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, tesisteki en büyük eksikliğin otel olduğunu, merkezde konaklayacak yer olmadığı için insanların günübirlik gelip dönmek zorunda kaldığını belirterek şunları söyledi:

"Bu yıl hizmete aldığımız 50 odalı, 120 kişi kapasiteli otelimiz, ilk rezervasyonlarını almaya başladı. Şu anda müşterilerimiz otelde konaklıyor. Daha rahat oldu. Burada hem kayakseverleri hem de sporcuları ağırlıyoruz. Otelde hem suit odalar hem de single odalarımız, ikili, üçlü, dörtlü odalarımız var. Sadece kış sporlarında değil, yazın da burada doğaseverleri ağırlayacak şekilde konsept geliştirdik. Merga Bütanhem yazın hem de kışıne ciddi anlamda katkı sağlayacak."