• 28 Aralık 2021 08:59
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Havada Omicron kaosu, 1400 sefer iptal edildi

Bu haberi dinleyin
28 Aralık 2021 Havada Omicron kaosu, 1400 sefer iptal edildi

Havayolu çalışanları arasındavirüs vakalarının hızla artması uluslararası seyahate darbe vurdu, milyonlarca insanın Noel tatili planları iptal oldu. 

Ticari uçuşları takip eden FlightAware'in verilerine göre, dün sabah itibariyle 1400'den fazla uçuş iptal edildi, iptallerden en çok Amerikan ve Çinşirketleri etkilendi, Omicron varyantı nedeniyle dünya çapındaki uçuş iptalleri devam ediyor. 

Cuma gününden bu yana dünya çapında 8 binden fazla uçuş edilirken, milyonlarca kişinin Noel tatili planları suya düştü.

Çalışanlar ve mürettebat

Havayolları hava trafiğindeki aksamaların, mürettebat pozitif çıkanlar ile karantinaya girenlerin yanı sıra yeni vaktinde yetişemeyen çalışanlardan kaynaklandığı bildirildi.

Dünkü iptallerin büyük çoğunluğunu ise Çin şirketlerinden China Eastern 368, Air China 141 uçuşunu iptal etti. Pekin ve Şanghay'daki havalimanlarında yaklaşık 300 uçuşun yapılmadığı belirtildi. 

Kovid salgını nedeniyle 13 milyondan fazla kişinin karantinaya alındığı Şian kenti de Çin'de en çok uçuş iptalinin yaşandığı yerlerden biri. Hong Kong hükümeti de, bazı yolcularda pozitif vakalar görülmesi sonrası Güney Kore merkezli Korean Air uçuşlarını iki hafta boyunca yasaklama kararı aldı. 

Yolcu gemilerine de sıçradı

Öte yandan, ABD'nin Kovid salgınlarının patlak verdiği yolcu gemilerini de izlediği belirtiliyor. Bazı gemilerin Karayipler’de limana yanaşmasına izin verilmedi. Aslında iptal edilen uçuşlar, toplam uçuş sayısı içerisinde küçük bir oran teşkil ediyor ama çok sayıda kişinin Noel ve Yılbaşı tatilini aile ve yakınlarıyla geçirmek için seyahat ettiği yılın bu dönemi için normal sayılan iptallerin çok üzerinde.