• 07 Aralık 2023 13:02
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Havayollarında bilet fiyatları arttı, uçaklar dolu uçuyor, sektör kâra geçti

Bu haberi dinleyin
07 Aralık 2023 Havayollarında bilet fiyatları arttı, uçaklar dolu uçuyor, sektör kâra geçti

Dünyanın dört bir yanında havayolları pandemi döneminin acısını çıkarıyor. Hemen herşirketinde doluluklar beklentilerin çok üzerinde. Düşük maliyetli taşıyıcılarda ise fiyatların hâlâ yüksek olmasına rağmen bazı hatlarda yer bulmak imkânsız.endüstrisindeki kârlar 2024'te artmaya devam edecek.

Uluslararası Birliği IATA’dan yapılan açıklamada sektörün küresel salgın (pandemi) döneminde yaşadığı krizin aşıldığını şirketlerin kâra geçtiğini, sektörün Corona öncesi 2019 yılındaki 25.7 milyar dolar olan kârının 2024 yılında 26,4 milyar dolar olarak da gerçekleşmesinin beklendiği belirtiliyor.

Açıklamada 2024 yılı için rekor sayıda yolcu beklendiği 4,7 milyar yolcu ile sektörün, corona öncesi 2019 yılındaki 4,5 milyar seviyesini aşması beklendiği belirtiliyor.

IATA verilerine göre Avrupa'da sektörde işler yakın zamanda tahmin edilenden çok daha iyi gidiyor. Haziranında Avrupalı ​​havayollarının yıllık kârının 5,1 milyar dolar olacağını tahmin edilirken bu rakamın 2024 için ise 7,9 milyar dolar gerçekleşmesi bekleniyor.

IATA açıklamalarını Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde değerlendiren Uğur Cebeci bütün uçakların dolu olduğunu belirterek Dünyanın dört bir yanında havayolları pandemi döneminin acısını çıkarıyor. Hemen herşirketinde doluluklar beklentilerin çok üzerinde. Düşük maliyetli taşıyıcılarda ise fiyatların hâlâ yüksek olmasına rağmen bazı hatlarda yer bulmak imkânsız” diyor.