• 23 Ocak 2022 22:20
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Hilton için Türkiye Kuzey Amerika’dan sonra en büyük pazar

Bu haberi dinleyin
23 Ocak 2022 Hilton için Türkiye Kuzey Amerika’dan sonra en büyük pazar

Bünyesindeki 18 markası ve 6 bin 700 oteli ile dünyanın en büyük zincirlerinden biri olan için Türkiye’nin Kuzey Amerika’dan sonra en büyük pazarlarından biri oldu belirtiliyor.

Hilton Türkiye Yatırım Yönetici Direktörü Tuğrul Temel öncelikle İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin büyük kentlerinde ve resort bölgelerinde araştırmalar yaptıklarını bünyelerindeki markalardan; Tapestry Collection By ve Canopy By markaları da Türkiye’ye getireceklerini söyledi.

25 yeni otel

Haftalık Ekonomist Dergisi’nden Levent Gökmen’in haberine göre EMEA bölgesinde 360 yeni otel planlayan Türkiye’de şu anda 27’si grup bünyesindeki markalardan DoubleTree by olmak üzere toplam 70 olan otel sayısına önümüzdeki yıllarda 25 yeni otel daha eklemeyi planlıyor.

18 markadan 7'si Türkiye'de

Hilton Türkiye Yatırım Yönetici Direktörü Tuğrul Temel, çatısı altındaki 18 markadan 7’sinin Türkiye’de olduğunu bunlara önümüzdeki dönemde yenilerini ekleyeceklerini söyledi.

Hilton’un, sermaye yatırımcısı otel sahiplerine yönelik otel işletmeciliği ve franchising hizmetleri sunduğunu, gayrimenkulsüz bir iş modeline sahip olduğunu belirten Temel,’un ortaklarıyla sektörün 15-20 yıl ilerisini öngörerek uzun vadeli anlaşmalar yaptığından, kısa vadeli ya da dönemsel sorunlar karşısında her zaman gücünü koruduğunu söylüyor.