• 24 Kasım 2023 23:33
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Hükümet her desteği veriyor, bizde Türkiye’yi önceliyoruz”

Bu haberi dinleyin
24 Kasım 2023 “Hükümet her desteği veriyor, bizde Türkiye’yi önceliyoruz”

 

İngiltere’nin en büyük tur operatörü CEO’su Steve Heapy, çalıştıkları ülkelerden ile Türkiye’yi karşılaştırarak “İspanyai,lıkları tarafından çok desteklenmiyor. Türkiye’de ise hükümet bu konuda her an destek vermeye hazır konumda. Bu da bizim Türkiye’yi öncelememizi sağlıyor” dedi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Anhtalya’teki Nest Kongre Merkezi’nde düzenlediği 13. Uluslararası Resort Kongresi’nde konuşan CEO’su Steve Heapy destinasyon olarak Türkiye’nin kendileri için önemini anlattı.

Türkiye gözardı edilemez

Geçmişi, doğal güzellikleri ve misafirperverliği ile doğu ve batı kültürlerinin muhteşem bir sentezini sunan Türkiye’nin dünya sahnesinde öneminin göz ardı edilemeyeceğini söyledi.

“Bugün burada sizinle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum” diyen Steve Heapy, konuşmasında şunları söyledi:

“Türk otelleri son birkaç yılda ciddi büyük yatırımlar yaptı. Sürdürülebilirlik, hijyen ve gıda gibi çeşitli konulardaki yatırımlarını artırarak Avrupa’daki rakiplerinden çok daha üstün ve iyi seviyelere geldi. Ülkedeki havaalanlarının gelişmesi sayesinde ulaşım giderek kolaylaştı ve başta Avrupa olmak üzere Dünyanın birçok noktasından turistin buraya gelebilmesini sağladı.

“Çok şanlısınız. Herşeyi bilenınız var” 

Çok şanslısınız çünküınız endüstrisini içinden geliyor vee dair her şeyi biliyor. Bu ilgi ve alakası sayesinde ülkede doğru adımlar atılıyor ve başarıya ulaşılıyor.i,lıkları tarafından çok desteklenmiyor mesela. Tük hükümetinin bu konudaki destek vermeye her an hazır konumda bulunması bizim için de çok teşvik edici bir detay. Biliyorsunuz biz Türkiye’de birden çok destinasyona uçuyoruz. Dalaman,, Antalya ve İzmir gibi. Biliyorsunuz’de maliyet çok daha önemli hale geldi. Türkiye ise Tarih kültür, misafirperverlik, doğal güzellik ve uygun fiyatlı bir sunması sayesinde turistlerin ülkeye sadık kalmalarını sağlıyor.”

Rekabetteki fiyat şansını kaybetmeyin

Tüm dünya şu an rekabet içerisinde. Rekabet güzeldir, canlılık ve dinamik katar. Fakat maliyetlerin aşırı önemli hale geldiği bu noktada rekabet içerisindeki konumumuzu kaybetmemek adına doğru ve gerçekçi adımlar atılması gerekiyor.

Türkiye, endüstrisinde çok güçlü bir konumda ve emin ellerde. Ben buradaki sektöründen ciddi şekilde etkileniyorum. Türkiye’nin elinde her şey var. Bu çok büyük bir güç. Günden güne de daha dünya sahnesinde daha da güçlü bir destinasyon haline geliyorsunuz. Fatih Sultan Mehmet’in de dediği gibi ‘Biz düşmandan korkmuyoruz, biz güçlüyüz. Korkacak bir şeyiniz yok.”