• 06 Ocak 2023 12:08
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

IATA’dan AB’nin Çin’e kısıtlama koymasına sert eleştiri

Bu haberi dinleyin
06 Ocak 2023 IATA’dan AB’nin Çin’e kısıtlama koymasına sert eleştiri

Çin’inde sınırları açma kararının dünya ekonomisi vede olumlu etki yaratırken Avrupa Birliği’nin (AB)  Çin'den gelen yolculara seyahat kısıtlamaları kararına IATA’dan sert tepki geldi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), ABD, İtalya, Japonya, Tayvan ve Hindistan da dahil olmak üzere Çin'den gelen yolcular için kalkış öncesi veya varışta test planlarını açıklayan ülkelerin Çin'den gelen yolculara kısıtlamalar getirmesini eleştiren IATA Direktörü Willie Walsh, Uluslararası bağlantıyı kesen, ekonomilere zarar veren etkisiz önlemlere başvurmadan Covid-19'u yönetecek araçlara sahibiz. Hükümetler kararlarını 'bilim siyaseti' yerine 'bilimsel gerçeklere' dayandırmalıdır” dedi.

Toparlanma başlamışken...

“Hükümetler kararlarını bilimsel gerçeklere dayandırması gerekir” dedi.

Willie Walsh son üç yılda etkisiz olduğu kanıtlanan önlemlerin bu şekilde yeniden yürürlüğe konduğunu görmenin hayal kırıklığı yarattığını belirterek şunları söyledi:

“Virüs zaten kendi sınırları içinde geniş çapta dolaşmasına rağmen, birkaç ülke Çin'den gelen yolcular için Covid-19 testi ve diğer önlemleri uygulamaya koyuyor. Seyahatin önüne engeller koymanın Omicron varyantı enfeksiyonlarının zirve yayılımında hiçbir fark yaratmadığını ve yalnız zirveyi birkaç gün geciktirdiğini gördük Dünyanın herhangi bir yerinde yeni bir varyant ortaya çıkarsa,nı durumun yaşanması beklenir. Bu nedenle hükümetler, seyahat kısıtlamalarına karşı tavsiyelerde bulunan ve DSÖ de dahil olmak üzere uzmanların tavsiyelerini dinlemelidir. 

Uluslararası bağlantıyı kesen, ekonomilere zarar veren ve işleri yok eden etkisiz önlemlere başvurmadan Covid-19'u yönetecek araçlara sahibiz. Hükümetler kararlarını 'bilim siyaseti' yerine 'bilimsel gerçeklere' dayandırmalıdır.”