• 01 Aralık 2021 10:03
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İcradan satıştan son anda kurtarılan Kısmet Otel ilginç gelişmeler

Bu haberi dinleyin
01 Aralık 2021 İcradan satıştan son anda kurtarılan Kısmet Otel ilginç gelişmeler

Kuşadası'ndaki Kısmet Otel'indın Büyükşehir Belediyesi ASKİ'ye olan ve ana parası 380 bin lira olan su borcundan dolayı icradan satışa çıkarılmışken borcunu ödediği için icradan satışı son anda önlendi.

Otelin sahibi Hanzade Özbaş Osmanoğlu ASKİ'ye olan 380 bin liralık borcun yapılandırılmış olmasına rağmen Belediyenin icra işlemi başlattığını, borcun tamanının kapatıldığını ve devletin verdiği yapılandırma hakkından yararlandırılmadıklarını, parayı tek kalemde ödeyince, otelle ilgili planların bozulduğunu söyledi.

Hanzade Özbaş Osmanoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''700 milyon liraya yakın bedelle alıcıları olan bir oteli, 380 bin liralık ana borcu nedeniyle ASKİ nasıl ve neden icradan satıya çıkarmıştır. Biz aile olarak bunu anlamış değiliz. Otele 700 milyon liraya alıcı var. 380 bin lira için icradan 97 milyona satacaklardı. Ama borcu ödeyip kapatmış olmamıza rağmen bu işin peşini bırakmayacağız ve kendilerinden hesap soracağız. Yargı önünde onlarla hesaplaşacağız. Burada amaçları üzüm yemek değil, bağcıyı dövmekti. Ancak yapılandırması yapılan borcu tek seferde ödemiş olmamız sonucunda eminim hesapları alt üst olmuştur. Bu otel büyük bir miras. Bu otel icradan değil, hakkını ve değerini veren ve bundan sonra da değerini bilecek bir kişiye satılacaktır.''

Yurt dışından ciddi yatırımcı talebi olduğunu belirten Kısmet Otel'in sahibi Hanzade Özbaş Osmanoğlu oteli değerini bilen kişilerin satın alabileceğini, icradan satışın asla mümkün olmadığını ve gerçek değerinin altında kimsenin alamayacağını söyledi.

Kuşadası İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilanda, otel ve bitişikteki tesis için ilk ihalenin 12 Ocak 2022'de yapılacağı duyurulurken 91 milyon lira bedel biçilen 74 odalı otelle birliktenı ihalede otelin bitişiğinde beach clup olarak kullanılan diğer tesis için de 6 milyon lira fiyat biçilmişti.