• 09 Mayıs 2024 09:39
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İflas eden Alkoçlar ile ilgili iddia : “Kredi kaçırma, kredi batırma”

Bu haberi dinleyin
09 Mayıs 2024 İflas eden Alkoçlar ile ilgili iddia : “Kredi kaçırma, kredi batırma”

Daha önce yaptığı konkordato başvuruları birkaç kez uzatıldığı halde sonuç alınmaması üzerine iflasına karar verilen Otel Grubu ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı

Fatih Altaylı, YouTube yayınında,’ın iflasının bilerek isteyerek yapılmış bir tür kaçırma ve batırma operasyonu gibi göründüğünü söyledi.

“Yenilemeleri nerede var”

Türkiye’de batmanın pek çokları için bir ‘kurtulma’ yolu olduğunu belirten Fatih Altaylı “Benim bildiğim’ın tek bir tane şirketi yok. Bu sadece bir şirket için verilmiş bir karar. Yine bildiğim kadarıyla söylüyorum, bu şirketin üzerinde bir mal varlığı yok. Kiralık oteller var. O kiralık otellerin onarılması, tamir edilmesi, renovasyonu için alınmış yüksek miktarda bankaleri var. Bu şirket İflas Masasına gidecektir. Benim tavsiyem şudur; İflas Masası bu şirketler için alınanlerin nerelere harcandığının, Türkiye dışındaki hangi ülkelere aktarıldığının bir izini sürsünler.’ya mı gitmiş, Fransa’ya mı gitmiş bu paralar, İsviçre’ye mi gitmiş bir baksınlar.” diye konuştu.

“Kredi kaçırma ve batırma operasyonu gibi görünüyor”

Altaylı söz konusulerin alınması için siyasi yakınların devreye sokulduğunu ileri sürdü. Altaylı “Ancak bulerin otellerin yenilenmesi yerine nerelere harcandığını birileri bir araştırsın. Çünkü bunların başka şirketleri, başka otelleri de var. Onlarla ilgili bir sorun yok.rı şirketler. Anonim şirket oldukları için birinin ötekine etkisi yok. Şahsi kefalet noktasında şahısların üzerinde neler var onu da bilmiyoruz. Bunlar normal şeyler değil. Bunlar bilerek isteyerek yapılmış bir tür kaçırma ve batırma operasyonu gibi görünüyor uzaktan. İflas Masası doğru düzgün bir inceleme yaparsa ortaya çıkar ama yapacağını zannetmiyorum.” ifadelerini kullandı.