• 24 Ekim 2022 08:02
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

IHG, Türkiye’deki büyümesini sürdürüyor. 28 otele 5 daha ekleyecek

Bu haberi dinleyin
24 Ekim 2022 IHG, Türkiye’deki büyümesini sürdürüyor. 28 otele 5 daha ekleyecek

Uluslararası otel zincirlerinden IHG Hotels & Resorts, Türkiye'deki yeni dönem planlarını paylaştı. Türkiye'de şu anda faaliyette olan 28 oteli ve yapım aşamasında beş oteli bulunan IHG tarafından yapılan açıklamada kısa vadedeki yeni açılış ve anlaşmaların hız kazanacağı belirtildi.

Açıklamada yeni açılışlar arasında Holiday Inn Trabzon East, Crowne Plaza Ankara ve Crowne Plaza İstanbul Tuzla Viaport Marina'nın bulunduğu bilgisi paylaşılırken; yeni anlaşmalar arasında ise Holiday Inn Express Ankara Airport, Crowne Plaza İstanbul Ortaköy Bosphorus ve Holiday Inn Erzurum'un yer aldığı bildirildi. 

Türkiye portföyü genişliyor

IHG'nin Türkiye pazarında devam eden büyümesi, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 'Türkiye'de ve Konukseverlik Trendleri' etkinliği ile Intercontinental İstanbul Otelinde 80'i aşkın yatırımcı ve danışmanın katılımıyla ortaya kondu. 

IHG Hotels & Resorts Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Willemijn Geels, 2022 yılı boyunca marka portföylerinde gerçekleştirdikleri çeşitli anlaşmalarla Türkiye'deki büyümenin devam ettiğini görmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Geels, "Türkiye, IHG için önemli bir büyüme pazarıdır ve bu ivmenin önümüzdekilarda daha da artacağı öngörülmektedir.nca InterContinental Grand Ankara'yı 2024 yılı açılış listemize dahil etmekten de heyecan duyuyoruz" dedi. 

IHG Hotels & Resorts, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinde yeni yatırımlar gerçekleştirecek. İstanbul'da 2, Ankara'da 1 otel hizmete girdi Yeni otel açılışları bu yıl ve 2023'te de sürecek, 

Yeni oteller ve yatırımcıları

Holiday Inn Trabzon East 2022 yılının Ekimında açılan 110 odalı Holiday Inn Trabzon East Kahraman Konaklama ve ait. Crovvne Plaza Ankara Angora Birikim İnşaat‘ın. 191 odalı otel 2022 yılının Mayısında Ankara'da hizmete girdi. 

Crowne Plaza İstanbul Tuzla Viaport Marina 2022 yılının baharlarında ziyaretçilerine kapılarını açan Viaport Marina'ya ve Marmara Denizine otel, 259 odaya sahip. Oversea Trade Solutions BV'ye ait olan tesisi Viaport Marina kompleksi içinde yer alıyor. Holiday Inn Express Ankara Airport 2022 yılının Aralıkında açılması planlanan 122 odalı otel Asal Grup Otomotiv İnşaat’ın.

Crovvne Plaza İstanbul Ortaköy Bosphorus 2023 yılının yazlarında açılması planlanan 140 odalı tesis, Set Otelcilik'e ait.

Kısa süre önce Rey Otel işletmeciliği ile imzalanan 115 odalı Holiday Inn Erzurum'un, 2023 yılının sonunda hizmete açılması planlanıyor.