• 04 Nisan 2024 02:52
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“İngilizler artık İspanya’nın İbiza'sı yerine Türkiye’de Bodrum’u tercih ediyor”

Bu haberi dinleyin
04 Nisan 2024 “İngilizler artık İspanya’nın İbiza'sı yerine Türkiye’de Bodrum’u tercih ediyor”

 

İspanya’nın değişik bölgeleri ucuzcu turistlere yönelik kısıtlamalara giderken tatilciler alternatif yer arıyor. Bu kapsamda bugüne kadarlerin öneli tercihlerinden olan’nın İbiza bölgesine alternatif olarak Türkiye’nin’unun öne çıktığı belirtiliyor.

İngiltere’de yayınlanan yüksek tirajlı Express ve The Times gibi prestijli gazetelerde son zamanlarda bu yönde peş peşe haber yorum ve makaleler yayınlandı.

Sözkonusu gazetelerdeki yazılarda ‘Yeni İbiza’ olarak tanımlanırken "Üstelik çok daha ucuz" destinasyon deniyor.

Konuyla ilgili yazıların çıktığı gazetelerden The Times’ta yer alan makalede şöyle deniyor:

“İspanyol adası her zaman turistlerin favori destinasyonları arasında yer aldı, ancakler bu yıl otelleri, restoranları ve gece hayatı nedeniyle artık 'yeni İbiza' olarak adlandırılan başka bir Avrupa şehri tarafından İbiza tahtından indirilebilir. Üstelik bu yeni seçenek daha da ucuz.

Burası , Türk Rivierası olarak bilinen yerde,'ın Kos adasının önünde yer alan'dur ; bu da kıyılarının ne kadar cennet gibi olduğuna ilişkin bir fikir verir.

İbiza'da turistik ürün ve hizmetlerin fiyatları çok yüksekken daha uygun fiyatlı bir alternatif haline geliyor. Örneğin Beyaz Ada'da 4 yıldızlı bir otelde bir gece konaklamanın fiyatı 170 Avro civarına mal olabilirken , Türkiye'nin sahilindenı şartlarda konaklamanın fiyatı ortalama 70 euro civarında .

Öte yandan, otel dışında bir restoranda yemek için fark dikkat çekiyor, Türkiye'de bu rakam 14 euro civarındayken, İbiza'da 80 Avro civarına ulaşıyor. Yarım litre biranın fiyatı'da 2,60 avro iken İbiza'da 5 avro civarında.