• 13 Ocak 2022 08:19
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İngiltere 2022’de Türkiye'nin 3. kaynak pazarı olmaya gidiyor

Bu haberi dinleyin
13 Ocak 2022 İngiltere 2022’de Türkiye'nin 3. kaynak pazarı olmaya gidiyor

İngilizlerin yaz tatili tercihinde Türkiye öne çıkmaya devam ediyor. pandemi (Küresel salgın)’ın son varyantı Omicron’daki hızlı yayılma üzerine hükümetinin sektör ve tatilcilerden gelen talepler üzerine kısıtlamaları hafifletme yönünde aldığı kararlardan sonra Türkiye’ye yönelik rezervasyonlar artmaya başladı. Rezervasyon artışında TL’nin Pound karşısındaki değer kaybının da etkili olduğu  belirtiliyor.

Bakan:’den 2.4 milyon bekliyoruz

Kültür veı Mehmet “2022’de pazarından 2,5 milyon ziyaretçi beklentimiz var. Orada mesela Türkiye 5 milyona bile çıkabilir” dedi.

Antalya ve Marmaris’teki otelciler pazarındaki gelişmeleri değerlendirirken "Bu yıl pazarı, ve ile yarışacak" diyor.

AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı: Parlayacak pazarımız olacak

Akdeniz Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı,”2022'de belki de en fazla gelişme gösterecek, en fazla parlayacak pazarımız olacak. Nasıl ki'da 7,'da 5 milyon ziyaretçi sayısına ulaştıysak,nı şekilde'de de 5 milyona ulaşabiliriz. 2022, 2019'un çok üstünde olacak” diyor.

Bu arada’deki tur operatörleri de Türkiye kapasitelerini artırıyor. Holidays CEO Garry Wilson “Önemli rezervasyon talepleri alıyoruz.'i Avrupa'dan Türkiye'ye en çok turist getirenşirketi haline getirmek istiyoruz” diyor.

Jet2 Holidays CEO^suSteve Heapy de Türkiye'ye bu yıl 174 uçuşları olacağını  belirterek “Türkiye'ye bu yıl 668 bin 485 kişi getirmeyi planladık. Bunu  yüzde 29’u Antalya’ya olacak” diyor.