• 17 Mart 2022 21:24
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İran’dan Van’a trafik hızlandı. Nevruz döneminde günde 5 bin giriş bekleniyor

Bu haberi dinleyin
17 Mart 2022 İran’dan Van’a trafik hızlandı. Nevruz döneminde günde 5 bin giriş bekleniyor

Ülkelerindeki 13 günlük Nevruz Bayramı tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen İranlı turistler, Kapıköy Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak kentte gelmeye başladı.

İran`da nevruz tatilinin başlamasıyla Van`a akın eden turistler, hem konaklama süreleri hem de yaptıkları alışverişle kent ekonomisini canlandırıyor.

Turistlerin kalma süresini uzatmak amacıyla Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşları ve esnafın da desteğiyle her yıl 15-29 Mart tarihlerinde "Van Alışveriş Festivali (Shopping Fest)" düzenleniyor.

Kentte kaldıkları süre içinde festival kapsamında başlatılan indirim kampanyalarından yararlanarak alışveriş yapan, akşamları da eğlence mekanlarını dolduran İranlılar, konaklama, eğlence, konfeksiyon ve ulaşım sektörlerinde hareketliliği artırıyor.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İranlı turistlerin gelişiyle ekonomik ve sosyal anlamda hareketliliğin oluştuğunu belirterek Bu sene hem Tahran-Van uçak seferleri olacak hem de sınır kapısından daha çok kişinin gelmesi için gerekli görüşmelerimizi yaptık. Sınır kapısında çalışma süreleri uzatıldı. Geçen hafta günde 2 bin kişi giriş yapıyordu. Bu haftadan itibaren günlük ortalama 5 bin civarında misafir bekliyoruz" dedi.

"En az 50 bin kişiyi bekliyoruz"

Vanlıların gözünün bu dönemde turist akışında olduğunu belirten Bilmez, şöyle devam etti: Buraya gelen misafirlerimiz kendilerini yabancı hissetmiyor. Vanlılar gerektiğinde İranlı turistlerimizi evlerinde ağırlamaya hazır. Geçmiş yıllarda birkaç kez evlerinde misafir ettiler. Nevruz Bayramı tatili süresince en az 50 bin kişiyi bekliyoruz. Van sokaklarında şimdiden ciddi oranda İranlıları görmeye başladık."