• 14 Nisan 2022 09:05
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İran, Dünya Kupası sırasında turistlere ücretsiz vize verecek

Bu haberi dinleyin
14 Nisan 2022 İran, Dünya Kupası sırasında turistlere ücretsiz vize verecek

Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası sırasında turistlere ücretsiz vize vereceklerini açıklayan İran Hükümet Sözcüsü Cehromi, "Bu karar dünyanın dört bir yanından turistleri İran'a seyahat etmeye çekebilir ve ülkedeki sektörünü canlandırabilir." dedi.

Ali Bahadori Cehromi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hükümetin bugünkü kararıyla, Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası sırasında İran'a vizesiz seyahat hakkı verildi." ifadelerini kullandı.

Kararın, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin şubatında Katar'a yaptığı ziyaret sırasında iki ülke arasında imzalanan anlaşma kapsamında alındığını aktaran Cehromi, "Bu karar dünyanın dört bir yanından turistleri İran'a seyahat etmeye çekebilir ve ülkedeki sektörünü canlandırabilir." değerlendirmesinde bulundu.

İran Dışişlerilığının hükümet tarafından onaylanan teklifi kapsamında, kasımında Katar'da başlayacak 2022 FIFA Dünya Kupası organizasyonuna katılma hakkı kazanan ülkelerin vatandaşları, iki geçerli olacak şekilde ücretsiz vize başvurusunda bulunabilecek.

Katar Ulaştırma ve Haberleşmeı Casim bin Seyf Ahmed es-Suleyti ile İran Yol ve Şehircilikı Rüstem Kasımi, 12 Nisan'da Basra Körfezi'ndeki İran'a ait Kiş Adası'nda bir araya gelmiş ve iki ülke arasında ulaştırma alanında iş birliği anlaşmaları imzalanmıştı.