• 21 Mart 2024 07:30
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İran’lılar 13 günlük Nevruz tatilde Van’a geliyor

Bu haberi dinleyin
21 Mart 2024 İran’lılar 13 günlük Nevruz tatilde Van’a geliyor

Nevruz Bayramı tatilini fırsat bilen çok sayıda İranlı her yıl olduğu gibi bu yıl da Van'ı tercih ediyor.

Ülkelerindeki 13 günlük Nevruz tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen İranlı turistler Kapıköy'den kara yoluyla Van'a geliyor.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bu yılın ilk ikiında yaklaşık 150 bin turist kentte geldi. Geçen yıla oranla yüzde 30 civarında artış görüyoruz. Geçen yıl 600 bin İranlı turisti Van'da ağırladık. Bu sene hedefimiz 1 milyon İranlı turist.

Van'da şu an açık olan tek sınır kapısı Kapıköy'dür. İki ülke olarak birbirimizin zenginliklerinden faydalanmalıyız. Van'ın gelişmesi için İran'a ihtiyacı var. İran'dan yeterince faydalanamadık, İran da bizden yeterince faydalanamadı. Ticaretin önündeki engeller kalkmalı ve iki ülke birbirine daha sıkı bağlanmalı. İran'a pasaportla değil, kimlikle geçmemiz lazımdı. Sonuçta komşu ilimiz. İran hemen yanı başımızda ve oraya da kimlikle geçiş yapmalıyız. Van'da açık olan bir sınır kapısı var. Diğer sınır kapılarının da açılması lazım. Van'ın zengin olması için İran'dan, ticaretten faydalanmalı." 

Shopping Fest ve Nevruz Bayramı Van için çok önemlidir. 

Kapıköy'ün bazı şeyleri eklemek lazım çünkü yetmiyor. Sosyal donatıların yapılması lazım. Vatandaşın oturabileceği yerlerin yapılması lazım. Vatandaş Kapıköy'de çile çekmemeli. Bavul ticareti yapanlar var. Onlara darı bir yerin yapılması lazım. Çünkü kalabalık olunca orada bir izdiham oluyor.