• 21 Kasım 2021 23:01
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İranlılar Van’ın, Bulgar ve Yunanlılar Edirne’nin yüzünü güldürüyor

Bu haberi dinleyin
21 Kasım 2021 İranlılar Van’ın, Bulgar ve Yunanlılar Edirne’nin yüzünü güldürüyor

Türkiye tarafından daha önce açılan, ancak İran tarafının vermediği geçiş izninin kaldırılmasıyla Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan İranlı turistler Van’a gelmeye başladı. Corona virüsü tedbirleri kapsamında uzun süre geçişlere kapatılan İran sınır kapısındaki kısıtlamaların tamamen kaldırılmasıyla Van’a gelen binlerce İranlı turist esnafın yüzünü güldürdü.

Uzun aradan sonra kente gelen turistler, yaptıkları alışverişle ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan esnafa adeta can suyu oldu.

Kapıköy Gümrük Kapısı'nın açılmasıyla kentteki tüm otellerin doluluk oranının arttı.

Bu arada Türkiye'de TLnin değer yitirmesiyle Bulgaristan ve'dan çok sayıda turist, alışveriş için Edirne'ye akın ediyor.

Edirne'ye sabahın erken saatlerinde gelen ve alışverişlerini yapan Bulgaristan vatandaşları havanın kararmasıyla birlikte ülkelerine dönmek için Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'na geldi.

Edirne'ye komşu Bulgaristan ve'dan çok sayıda turist, döviz kurlarının artmasıyla birlikte alışveriş için akın etti. Pandemi sonrası her geçen gün sayıları artan Bulgar ve Yunan turistler, ülkelerinden düzenlenen alışveriş turları otobüsleri ve araçlarıyla kente geliyor. Alışveriş merkezleri, sokak aralarındaki mahalle bakkalı ve kasaplarına kadar alışveriş yapan turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerler ise kent pazarları oluyor. 

Bulgar levası, artan döviz kuruyla 6 lira 43 kuruşa yükselirken, Edirne'ye gelen turistlerin sayısını da büyük çoğunluğunu Bulgar turistler oluşturuyor.