• 17 Kasım 2023 01:17
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

"İstanbul markasının güçlendirilmesi turizm gelirlerimizi artırır" .

Bu haberi dinleyin
17 Kasım 2023 "İstanbul markasının güçlendirilmesi turizm gelirlerimizi artırır" .

 

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, İstanbul'un tanıtılması için marka gücünün yukarıya çekilmesi gerektiğini belirterek, "İstanbul markasının güçlendirilmesi gelirlerimizin beklentilerimizin üzerine çıkmasını sağlayacaktır" dedi.

Anadolu Ajansı’ndan (AA) Furkan Gençoğlu’na açıklamalarda bulunan İstanbul’daki otellerin oluşturduğu Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Türkiye'de ciddi bir potansiyeli olduğunu ve olumlu trendin devam ettiğini belirterek, fiyatların hâlâ düşük olduğunu söyledi.

‘İngiltere’ye değil, Londra’ya gidiyorum’ gibi İstanbul’a gidiyorum dedirtmeli’ 

“İstanbul'u muadili şehirleriyle kıyasladığımız zaman oda fiyatlarının hâlâ çok düşük olduğunu ve yükselme potansiyelinin olduğunu görüyoruz” diyen Eresin, İstanbul markasının dünyanın her noktasında güçlendirilmesinin gelirlerinin beklentilerin üzerine çıkmasını sağlayacağını belirterek “İnsanlar'ye giderken 'İngiltere'ye gidiyorum' demiyorlar, 'Londra'ya gidiyorum' diyorlar. Londra'dan sonra'nin diğer şehirlerini geziyorlar" diyor.

"Türkiye'ye gitmeyi de moda haline getirmeliyiz"

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, pazarının genel olarak'yı daha fazla tercih ettiğini dile getirerek,'den'ya gitmenin bir dönem çok moda olduğunu, Türkiye'ye gitmeyi de moda haline getirmek gerektiğini söylüyor.