• 01 Aralık 2021 13:14
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İstiklal Caddesi’ndeki Afrika Han otel oluyor

Bu haberi dinleyin
01 Aralık 2021 İstiklal Caddesi’ndeki Afrika Han otel oluyor

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki ‘korunması gerekli tescilli arkeolojik tarihi sanat değeri olan yapılar’ listesinde yer alan ve 1910’lu yıllarda yapıldığı tahmin edilen Afrika Han otel oluyor.

Birbirine geçmeli üç blok halinde,, zemin ve terasla birlikte 10 katlı inşa edilen tarihi yapı 168 odalı, 336 yataklı ve 100 kişilik restoranı olan otele dönüşecek. 

İstiklal Caddesi’ne açılan Küçük ve Büyük Parmakkapı sokaklara cepheli handa restorasyonla birlikte, binanın güçlendirilmesi için temel kazısı yapılacak. Hafifletme amaçlı kaplamalar sökülecek, sonradan ilave edilen ara bölmeler kaldırılacak. İlgili katlarda duvar ve sıva sökümleri ile duvar güçlendirme işlemleri yapılacak. Restorasyonla inşaat işlerinin birlikte yürütüleceği hanın otele dönüşümü için yaklaşık 49 milyon lira harcanacak. İstanbul Valiliği’nin ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verdiği han projesinin 2023 yılında bitirilerek, Nisanında işletmeye açılması planlanıyor.

Hürriyet'tensel Alp'in haberine göre ÇED başvurusu 24 Eylül’de yapan, 25 Kasım’da ‘ÇED gerekli değil’ kararı verilen Afrika Han, otel yapılarak tesisi olarak işletilmek üzere Venue İnternational tarafından satın alınmıştı. 2020 yılında ise Venue İnternational Hamza Balcı ve Kaan Namlıcı’nın ortağı, Bora Karlı’nın CEO’su olduğu Oluşum Grubu tarafından satın alındı. Han’a ilişkin ÇED dosyasında parselin yüzde 70 hissesinin Venue İnternational’a, yüzde 30’unun ise Afrikahan Otelcilik Şirketine ait olduğu bilgisi yer aldı. bin 93 metrekare büyüklüğündeki Han, şehir oteli olarak işletilecek. 2023 yılı Nisanında açılması planlanan otelde, 40 kişinin istihdam edilmesi öngörülüyor.