• 02 Eylül 2021 11:56
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İsviçre´de pandemiden zarar gören turizmcilere mali destek sağlanacak

Bu haberi dinleyin
02 Eylül 2021 İsviçre´de pandemiden zarar gören turizmcilere mali destek sağlanacak

İsviçre Federal Hükümeti pandemiden dolayı zor durumda olan sektörünü canlandırmak için firmalara mali destek sağlayacak.

SDA Haber Ajansı’nın geçtiği habere göre bu doğrultuda karar alan İsviçre Federal Hükümeti İsviçrei için “Recovery program“ adı altında yeniden canlandırma programı yürürlüğe koymaya karar verdi.

Öngörülen destekleme programı kapsamında üç ana unsur var. 

İlk olarak mevcut yardımlara ek 30 milyon İsviçre frangı daha ödenecek. İkinci olarak yenilikçi girişimler için verilecek kaynakların Federal Hükümet payı artacak. Somut olarak 2023 ile 2026 yılları arasında bununla ilgili olan projelerde hükümet tarafından üstlenilecek miktar yüzde elliden yüzde yetmişe çıkarılacak. Üçüncü olarak zaten uygulanmakta olan “Yeni Bölgeler“ programında 2020 ile 2023 süresi için 10 milyon İsviçre Frangı daha fazla ödenek sağlanacak.

İsviçre´deki federal hükümetin bu yeni destek programından önce Haziranında otellere, restoranlara ve dağlık bölgelerdeki tren hatlarına yönelik bir maddi destek programı için karar verilmişti. Federal Hükümet bu programın yararı az diye şimdi daha uzun vadede yararı olan bu yani destekleme programını yürürlüğe koymaya karar verdi.