• 23 Kasım 2021 04:58
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Japonya’da yardım kampanyası kapsamında yurtiçi seyahatler özendiriliyor

Bu haberi dinleyin
23 Kasım 2021 Japonya’da yardım kampanyası kapsamında yurtiçi seyahatler özendiriliyor

Japonya'dalar kurulu pandemisi nedeniyle zor durumda olan ekonomiyi canlandırmak için 490 milyar dolarlık yardım paketini kabul etti.

Pandeminin başından bu yana hükümetin açıkladığı üçüncü yardım paketi yaklaşık 56 trilyon yenlik (490 milyar dolarlık) devlet harcaması öngörüyor.

Paket kapsamında yurtiçi seyahati teşvik etmek için restoran ve mağazalarda indirimleri içeren "Seyahate Çık” kampanyasını yeniden başlatılıyor. Geçen yıl başlatılan kampanya vakalarının yeniden artması üzerine kesintiye uğramıştı.

DW Türkçe’nin haberine göre Japonya Başbakanı Fumio Kişida basın mensuplarına yaptığı açıklamada paketin "yeterli olandan da fazla içeriğe sahip olduğunu" ve bu adımla "halka güven ve umut duygusunu iletmek" istediklerini söyledi. Kişida alınan konjonktür önlemlerinin Japonya'nın gayrisafi milli hasılasını yüzde 5,6 oranın yükselteceği umudunu taşıdıklarını belirtti. Japon Başbakan, "Pandeminin vurduğu ekonomiyi yeniden inşa edeceğiz ve olabildiğince hızlı bir biçimde yeniden büyüme rotasına sokacağız" diye konuştu.