• 12 Ekim 2022 01:05
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Japonya turistlere kapıları açtı yurttaşlarına tatile çıkın diyor

Bu haberi dinleyin
12 Ekim 2022 Japonya turistlere kapıları açtı yurttaşlarına tatile çıkın diyor

Japon hükümeti Covid-19 nedeniyle 2 yıldan uzun süreden beri ülke sınır kapılarında uyguladığı seyahat kısıtlamalarını kaldırdı.

Hükümet, Covid-19 vaka sayılarının düşük seyrettiği ülke genelinde, yeni kararları 11 Ekim itibarıyla uygulamaya aldı. Bu doğrultuda halihazırda günlük 50 bin yolcu giriş sınırlaması ile yabancı turistlerin Japonya'ya bireysel seyahat yasağı kaldırıldı.

Japonya'nın vize muafiyet programı uyguladığı 70'e yakın ülkeden yabancı turistler önceden plansız şekilde ve refakat edilmeksizin Japonya'ya girebilecek. 3 doz aşı vurulduğunu ya da seyahatten 72 saat önce negatif test sonucu ibraz edenlere, sınır girişinde yeni Covid-19 testi ve karantinası uygulanmayacak.

32 milyondan 240 bine

Japonya Ulusal Örgütüne (JNTO) göre Covid-19 salgını öncesine denk gelen 2019'da, yaklaşık 32 milyon turist Japonya'yı ziyaret etmişti.

Salgın vaka sayılarının rekorlar kırdığı dönemler dahil ziyaretçi turist sayısının 2020'de 4,1 milyona, 2021'de ise 240 bine gerilediği gözlendi.

Günlük yolcu sınırlamasını bu yıl içinde kademeli olarak 10 bin, 20 bin ve 50 bine yükselten Japonya'ya temmuzda 8 bin, ağustosta 11 binden az turist geldi.

Tatilcilere sübvansiyon

Öte yandan hükümet, ülke içinin canlandırılması için uygulanacak "Ulusal Seyahat İndirimi" programını başlattı. 

Turizmı Saito Tetsuo seyahat sübvanse programı ile yurtiçi ve yurt dışı seyahatlerin teşvik edilerek salgının etkilediği bölgeleri canlandırmanın amaçlandığını belirterek " Ulusal sanayisi için dönüm noktası” dedi.