• 07 Temmuz 2023 01:18
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Jet2 yükselişi sürüyor. Pazar lideri oldu, kârını ikiye katladı

Bu haberi dinleyin
07 Temmuz 2023 Jet2 yükselişi sürüyor. Pazar lideri oldu, kârını ikiye katladı

Jngiltere seyahat endüstrisi pazarının hızla yükselen grubu yıllardır pazar lideri olan TUI’yi tahtından indirip birinci sıraya yükselmesi şirketin kârlılığına da yansıdı.

Bünyesindeve tur operatörlüğü olan plc kârını ikiye katladı. Grup küresel salgın (Pandemi) döneminde yakaladığı yükseliş sonucu 2019’da 153 milyon sterlin olan kârını 371 milyon sterline yükseltti.

Şirket elde edilen kâr nedeniyle çalışanlara ve yöneticilere pandemi döneminde kesilen ikramiye ödemelerine dönüleceğini açıkladı. Çalışanları ücretler de artırılacak.

Jet2'nin salgından başarılı bir şekilde çıkmasında, şirketin Covid krizi sırasında, özellikle 2021'in sonlarında 8.000'den fazla çalışanı elde tutma ve ardından 2022 yazı için zamanında yeni personel alıp eğitme karar vermesinin de etkili olduğu belirtiliyor.

Jet2, 2022/23 mali yılında çalışanlara yüzde 8 ücret artışı yaptı ve çalışanlara 1.000’er sterlin teşekkür ikramiyesi verdi.

Bu konuda yapılan açıklamada "Mutlu ve iyi maaş alan iş arkadaşlarımızın işimizin gelecekteki başarısı için temel olduğuna inanıyoruz" deniyor.

Jet2Plc’nin başarısını değerlendiren finansal danışmanlık şirketi Begbies Traynor'un ortağı Julie Palmer, “Tüketiciler için daha zor zamanlar talebi azaltmadı. Pandemi döneminde bir sonrasını düşünerek 8.000 personeli tutmak gibi zor bir karar aldı. Bunun da sonucunu aldı. Şirket, sektör için zor bir dönemi başarıyla atlattı. ” dedi.