• 09 Mayıs 2024 08:42
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kariye müzesinin cami olarak açılması Yunanistan’ı kızdırdı

Bu haberi dinleyin
09 Mayıs 2024 Kariye müzesinin cami olarak açılması Yunanistan’ı kızdırdı

Yunanistan Dışişlerilığı, Türk hükümetinin İstanbul'daki Kariye Müzesi’nin Manastır olduğu, burasının camiye dönüştürülmüş olarak ibadete açılmasına tepki gösterdi.

Yunanistan Dışişlerilığı yaptığı açıklamada, kararın " uluslararası toplum için bir provokasyon teşkil ettiğini, çünkü onun insanlığa ait UNESCO Dünya Mirası Alanı olma özelliğini bozduğunu ve etkilediğini " söyledi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou ile yaptığı görüşmede Başbakanı Kyriakos Mitsotakis , bu hareketin "tamamen gereksiz" olduğunu ve konuyu Türkiye ziyareti ve 13 Mayıs'ta ile yapacağı görüşme sırasında gündeme getireceğini söyledi.

Sakellaropoulou, “Kariye Manastırı'nın cami olarak kullanılması iyi bir mesaj değil, bir kültürel miras anıtıdır . İyi ilişkiler kurmak istediğimizde ortak değerlere saygı duymalıyız" dedi.

Yunanistan Dışişlerilığı, "Anıtların evrensel karakterinin korunması ve dini ve kültürel mirasın korunmasına yönelik uluslararası standartlara uygunluğunun tüm devletler için bağlayıcı olan açık bir uluslararası yükümlülük olduğunu" ifade etti.