• 21 Eylül 2021 09:08
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Kırmızı listeden çıktı, fiyatlar çok ucuz, daha ne bekliyorsunuz”

Bu haberi dinleyin
21 Eylül 2021 “Kırmızı listeden çıktı, fiyatlar çok ucuz, daha ne bekliyorsunuz”

İngiltere’nin Türkiye’yi ‘Kırmızı Liste’den çıkarması ile ilgili beklentiler tartışılıyor. 

Konu basınında değişik başlıklarla yer alıyor. The Sun Gazetesi ‘Kırmızı Liste’den çıktı, fiyatlar dipte. Ertelenen tatil için haydi Türkiye’ye diye yazdı.

Bu arada Post Office’in ‘Travel Money Barometresi’,lerin hafta sonu iki günlük tatiller için gidebilecekleri Avrupa’nın  en ucuz 10 şehrini belirlerken bir başka çalışmada aile tatilleri için en ucuz ülkeler araştırmasını araştırdı.

Barometre’ye göre hafta sonu tatili için en ucuz şehirler içinde Türkiye yok ama aile tatilleri için en ideal destinasyonun Türkiye olduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin ‘Kırmızı Liste’den çıkarılmasından sonra TL’nin Pound karşısında değer yitirmesinin de eklenmesiyle gazetelerdeki haberlerde fiyatların çok ucuzladığına belirtilirken fiyatlar bölge bölge ve tesis bazında veriliyor.

Örneğin The Sun Gazetesi’ndeki haberde şöyle deniyor:

Tur operatörlerinin fiyatlarına yer verilen yazıda şöyle deniyor:

TUI

TUI Sensatori Barut Sorgun her şey dahil kişi başı 488 pound, Side her şey dahil kişi başı 484 pound, Maricya Apartments, İçmeler kişi başı 282 pound

Jet2 Holidays

Marmaris’te; Green Park Apartments 7 gece kişi başı 249 pound, Grand İdeal Premium her şey dahil 7 gece kişi başı 399 poun, Sundia by Liberty, Ölü Deniz 7 gece kişi başı 369 pound, Antalya Star Side Elegance, 7 gece her şey dahil kişi başı 595 poun, 

Thomas Cook

Marmaris Club Atrim Apart 7 gece 369 pound, Alanya Cooks Club Alanya 7 gece 210 pound, Long Beach Resort 7 gece her şey dahil 358 pound, İçmeler Mirage World 7 gece her şey dahil 330 pound, Sun City Apartments 7 gece 158 pound.