• 14 Aralık 2021 10:35
  • 0
  • 4 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kış otelleri sezona hızlı girdi, yerli ve yabancılarla yüzde 100 doluluk hedefleniyor

Bu haberi dinleyin
14 Aralık 2021 Kış otelleri sezona hızlı girdi, yerli ve yabancılarla yüzde 100 doluluk hedefleniyor

Avrupa'da pandemi kısıtlamalarının artması kışinde yurtdışından Türkiye'ye talebi artırdı. Erken rezervasyonlarla yılbaşında şimdiden yüzde 70 doluluğa ulaşan kış otelleri, yüksek kurdan dolayı yurtdışına gidemeyen yerli turistle birlikte, yoğun kar yağışına bağlı olarak yüzde 100 kapasiteye ulaşmayı hedefliyor. 

Dünya Gazetesi’ndeki Selenay Yağcı ve Zehra Oruç’un haberine göre pandemi Türkiye'nin kışine yaradı. Kış otelleri aralık ortasında sezonu açmaya hazırlanıyor. Türkiye'nin önde gelen kayak destinasyonlarındaki otellerin yarısı bu yıl erken rezervasyonla doldu. 

İsviçre, Fransa, İtalya gibi ülkelerde kayak tatili COVID-19 pandemisi sebebiyle zorlaşınca, ve'daki tur operatörleri rotayı bu yıl da Türkiye'ye kırdı. Bu yıl uçuşlar açılsa da kurdaki artış sebebiyle yurtdışına gidemeyen yerli turistin de Türkiye'deki kayak destinasyonlannı tercih edeceğini belirten sektör temsilcileri, dolulukların yüzde 100'e ulaşmasını bekliyor. Özellikle yılbaşı rezervasyonlarında yoğunluk yaşanıyor. 

'İyi bir sezon bizi bekliyor'

Kayak ve kış tatili için iyi bir sezon olacağım söyleyen Tatil Sepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, "Şu anda iyi bir talep alıyoruz. Kış tatili satışları, biraz son dakikaya yakın yoğunlaşıyor. O yüzden, önümüzdeki günlerde talebin daha da artmasını bekliyoruz. 

Termal oteller, kayak otelleri ve doğa otelleri, kışi açısından iyi bir başlangıç yapmış durumda îklim koşulları ve kar miktarı da beklenilen seviyelerde olduğu sürece, iyi bir kış sezonu bizi bekliyor gibi görünüyor" diye konuştu. 

Setur Yurtiçi Operasyon Müdürü Serhat Günay ise "Kar yağışlarının başlamasıyla birlikte talep yoğunlaşıyor. Pandemi nedeniyle yaşanan seyahat kısıtlamaları Türkiye'deki kayak merkezlerindeki yoğunluğu artıracak. Ailelerin yıllık seyahat bütçesinin bir kısmını kayak, bir kısmını deniz ve güneş içinırdığını gözlemliyoruz. Bununla birlikte mevcut kapasite sınırlı olduğu için yılbaşından sonra taleplerin artacağım ve kısa damanda kayak merkezlerinin dolacağını öngörüyoruz. Sonbaharın gelmesiyle birlikte oldukça indirimli ve avantajlı fiyatlarla erken rezervasyon kampanyalarımızı başlattık. Olumlu yönde hareketlilik var. Kayakinin son dakika satışları ile hızlanacağını öngörüyoruz" dedi. 

'Yüzde 85 doluluğa ulaşırız' 

Palandöken'de kar yağışıyla birlikte sezonun açıldığım belirten Dedeman Palandöken Hotel Genel Müdürü Veli Tuzak, bu yıl erken rezervasyonlarla yüzde 40 doluluğa eylülında ulaştıklarını kaydetti. Palandöken'de yerli ağırlığın yanında yabancı turistlerin de özellikle pandemiyle birlikte ilgisinin yoğunlaştığım söyleyen Tuzak, "Rusya, İran,'dan rezervasyon alıyoruz. Geçen yıl da yoğun geçti. Yurt dışma gidemeyen yerli turisti de yabancı turisti de ağırladık. Bu yıl da güzel bir sezon bekliyoruz. Bu sezon yüzde 85 doluluklara ulaşırız" diye konuştu. Tuzak, Türkiye'nin son 3-4 yıldır popüler olan kayak destinasyonlarımn yıldızının parladığını da ekledi. 

Kartalkaya 250 bin kişi bekliyor 

KartepeGenel Türkiye'nin önemli kış merkezlerinden Kartalkaya'da, kayak sezonunun 17 Aralık'ta başlaması planlanıyor. Bu sezonun geçen seneye göre daha iyi geçeceğini dile getiren Batı Karadeniz Otelciler Derneği Başkanı Halit Ergül, tatilcilere erken rezervasyon yaptırmaları çağrısında bulundu. Ergül. "Yer bulamama söz konusu olur. Bu yıl rezervasyonlarımıza geçen yıllara göre daha yoğun ilgi var. Sezonda yüzde 100 doluluk oranına ulaşacağımızı Koordinatörü Korhan Oymak, Kartepe'de bulunan 1200 yataklı otelde yılbaşı tatiline yönelik rezervasyonlarda doluluk oranının yüzde 70'i geçtiğini belirtti. 

İyi kar olursa Uludağ yüzde 100'ü bulur

Beyaz Cennet Uludağ'da sezon 17 Aralık'ta başlıyor. 18 Aralık itibari düşünüyorum. Kartalkaya'da 5 otel ve 2 bin yatak var. 50 kilometre pistimiz var. Tüm hazırlıklarımızı yaptık,ın 17'sine hazırız. Geçen yıl karın geç yağmasından dolayı 15 Ocak'ta sezonu başlatmıştık. Bu yıl misafirlerimiz pandemiden dolayı evlerinde bayağı sıkıldılar. O nedenle daha yoğun geçeceğini bekliyoruz. En az 250 bin kişinin Kartalkaya'yı ziyaret edeceğini düşünüyoruz. Her yıl nisanına kadar sezonu açık tutuyoruz. Bu sene de öyle olur" diye konuştu. ile bölgede kar yağışının beklenmesi ile sezona heyecanlı bir giriş yapacaklarım söyleyen sektör temsilcileri, yılbaşı hazırlıklarına start verdiklerini ve rezervasyon alımına başladıklarım duyurdu. Bölgede yoğun kar yağışının olma'sı halinde sezonun yüzde 100 dolulukla geçmesi bekleniyor.