• 22 Nisan 2024 22:36
  • 0
  • 0 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kıyıların halka açık olması: Türkiye’deki durum ve Fransa örneği

Bu haberi dinleyin
22 Nisan 2024 Kıyıların halka açık olması: Türkiye’deki durum ve Fransa örneği

Yaz sezonu geliyor. Deniz mevsiminin  başlamasıyla halk, kumsallardan yararlanmak istemesi halinde bunun için şemsiye, parası ya da giriş ücreti, zorunlu harcama gibi ödemeler yapmak zorunda kalacak. 

Kıyıların halka açık olduğu Anayasa emridir. Plajların ücretli hale getirilmesine  yönelik tepkiler dünyanın çeşitli ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de var.

Bunlardan ‘Havlu hareketi adıyla’da  geçen yaz başlatılan eylemler sonucu hükümet plajların ihaleye verilmesini yasaklayan yasa çıkardı. 

Çevreye duyarlılığı ve kıyı koruması konusunda yıllardan beri yaptığı haberler, yazdığı yazılar ve yaptığı araştırmaları ile bilinen gazeteci Yusuf Yavuz plajların halka açık olmasına ilişkin geçen hafta’da alınan karardan yola çıkarak bu konuda Türkiye ve Fransa’daki durumu karşılaştırdı.

Yavuz’un son gelişmeler üzerine daha önce yazdığı Türkiye’deki durumu Fransa ile karşılaştıran yazısı için tıklayın https://www.turizmgazetesi.com/yazi/kiyilarin-halka-acik-olmasi-turkiye-de-durum-ve-fransa-ornegi/4011