• 14 Temmuz 2021 10:43
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

KKTC Maraş'ın açılmasından bugüne 200 bin kişi ziyaret etti

Bu haberi dinleyin
14 Temmuz 2021 KKTC Maraş'ın açılmasından bugüne 200 bin kişi ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’ye siyasi, ekonomik vede önemli katkı sağlaması beklenen, 1974’ten beri iskana ve gezilmeye kapalı olan bölgesi gezilmeye başladığı geçen yıl ekimından bu yana 200 bine yakın kişi tarafından gezildiği bildirildi

Knuyla ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,'nin gelişmesi ve güçlenmesine yönelik adımlar attıklarını belirterek, geçen yıl ekimında bir kısmı açılan kapalı'la ilgili "Bir Açılımı gerçekleştirdik" dedi.

Tatar, şunları söyledi:

"Büyük bir bölümü zaten açık. Kapalı olan bölüm sahil şeridi, 5 kilometrekare büyüklüğünde otellerin vee yönelik birtakım konut ve yerlerin olduğu bölgeydi. Onun da 46 yıldan sonra açılması Gazimağusa şehrimize bir yenilik ve açılım getirmiştir. 46 yıldan sonra mal ve mülk sakinlerinin hala mağdur olmalarının doğru olmayacağı düşüncesiyle oranın açılımı ve insanlarının tekrar malları ve mülkleriyle buluşmaları ve dolayısıyla’ın sınırları içerisinde ekonomik ve potansiyelinin değerlendirilmesiyle'nin güçlendirilmesi anlamına geleceğini ve böyle bir siyasetle doğru yapıldığını şu anda müşahede etmekteyiz. O günden bugüne 200 bine yakın insan pandemi koşullarına rağmen'ı ziyaret etmiştir. Kıbrıs'a her gelen'a gidip görmek istiyor."