• 13 Ekim 2022 22:50
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

KKTC’ye doğrudan uçuş: Rusya’nın yanı sıra ikinci bir ülke daha  gündemde

Bu haberi dinleyin
13 Ekim 2022 KKTC’ye doğrudan uçuş: Rusya’nın yanı sıra ikinci bir ülke daha  gündemde

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluş 39. yıl dönümü olan 15 Kasım’da’nın yanı sıra başka bir ülkenin daha doğrudan uçuş yapacağı açıklandı.

KKTC Ulaştırmaı Prof. Dr. Erhan Arıklı, Türkiye ile koordineli bir şekilde’ye doğrudan uçuş yapılması için çalıştıklarını belirterek, bu yöndeki çalışmaların olumlu gittiğini söyledi.

Bakan Arıklı, “Şu anda bir başka ülkeyle ilgili görüşmeler olumlu gidiyor. 15 Kasım’da müjdeli haber vermek için hummalı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

KKTC’de yaşayan 10 bin Rus var

Rusya’dan’ye 350 bin kişinin geleceği yönündeki haberleri de değerlendiren Ulaştırmaı Erhan Arıklı, Avrupa Birliği yaptırımları nedeniyle Güney Kıbrıs’a gidemeyen Rus turistleri’ye aktarmaya çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

Hedef güneye gidemeyen 650 bin Rus turist 

“ Güney Kıbrıs’a 650 bin civarında Rus turist gidiyordu. Ancak AB yaptırımları nedeniyle şimdi gidemiyor. Güney’de 100 bin civarında Rus turist yaşıyor, bu insanlar da Moskova’ya gidemiyor, akrabaları da ziyarete gidemiyor. Bu durumda biz alternatif oluşturmaya çalışıyoruz. Hem güneye giden 650 bin civarındaki Rus turistin bir bölümünü’ye aktarmaya çalışıyoruz. Hem de güneydeki Rusların’de ikamet etmesi için çalışıyoruz. Şu ana kadar 10 binin üzerinde Rus,’de ikamet ediyor.”

Konsolosluk açılabilir

Öte yandan Rus İzvestia Gazetesi de’nın’de yaşayan vatandaşlarına hizmet vermesi için konsolosluk açma niyetinde olduğunu yazdı. Haberde Rus makamlarının doğrudan uçuş ve konsolosluk işlevi gören ofis açılması için makamları ile iletişim kurduğu belirtildi.