• 07 Kasım 2021 23:02
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“KOMER çürümesin, devlet elini çekmesin

Bu haberi dinleyin
07 Kasım 2021 “KOMER çürümesin, devlet elini çekmesin

Başaran Ulusoy’un TÜRSAB Başkanı olduğu dönemdeki enkazlardan Kuşadası Efes Kongre Merkezi (KOMER) yine gündemde. Burası kaderine terk edilemez… Efes Kongre Merkezi KOMER’in bulunduğu bölge Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Gazetesi’nden Mehmet İnmez şunları söyledi:

“350 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım ile yapılmış.lığı ile TÜRSAB’ın yaptığı bir yatırım. Bölge için çok kıymetli. 12den bahsediyorsak. 12a hizmet edecek kongre merkezini göz ardı edemezsiniz. Bu yatırım yapıldı ve duruyor. Çürümeye terk edilen Efes Kongre Merkezi neden atıl halde bekliyor? Bir an önce harekete geçilmeli ve burası kongrelere, fuarlara ev sahipliği yapabilmeli. Bu yatırım yapılmış ama sahipsiz kalmış. Bu konudaı ve TÜRSAB başkanına gittim. Valileri ziyaret ettim. Devlet elinin kısa sürede değmesi gerekir. Bu kentin seçilmiş belediye başkanı olarak ilgili kurumlara çağrı yapıyorum.

Elimi ve gövdemi taşın altına koyuyorum. Yatırım, yatırım diye bağırdığımız kentte 350 milyon liralık bir yatırımı göz ardı etmemiz mümkün değil. Yazık… Bu milletin ve devletin parası. Burası kaderine terk edilemez. 

Tekrar çağrı yapıyorum. İlgili kurumlar, devlet buradan elini çekmesin, ilgi göstersin ve kongre merkezi Kuşadası’na kazandırılsın.”