• 20 Ekim 2021 15:05
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

KOMER'de kriz bitmiyor, olağanüstü kongre de çözüm olmadı, yeni yönetimde kimler var

Bu haberi dinleyin
20 Ekim 2021 KOMER'de kriz bitmiyor, olağanüstü kongre de çözüm olmadı, yeni yönetimde kimler var

Başaran Ulusoy’un başkan olduğu dönemde meslek örgütünün başına sardığı karışık işlerinden olan Kuşadası Kuşadası Efes Kongre Merkezi (KOMER)’in hergün biraz daha büyüyen sorunlarına çözüm getirmesi beklentisi ile önceki gün yapılan olağanüstü genel kuruldan bir sonuç çıkmadı.

Hatta çözüm bir yana şirketin en büyük ortağı TÜRSAB’ın sorunlara çözüm olabilecek tutum takındığı belirtiliyor.

Şaşaa ile açıldı, çürümeye terkedildi

2005 yılında temeli atılan, 2013’te dönemin başbakanı Tayyip’ın katıldığı törenle hizmete açılan, ancak o günden beri soranlar yaşanan,   borçları nedeniyle 2018’den beri ise hiçbir faaliyet gösterilmeyen, 120 Milyon TL borcu bulanan KOMER'in yüzde 50 pay ile en büyük ortağı konumundaki  TÜRSAB sorunların yaşanmasında şirketin yüzde 37’sine sahip olan ikinci büyük ortak Kültür velığı sorumlu tutuyor.

Başaran Ulusoy sonrası TÜRSAB ne yapıyor, neyin peşinde

Bakanlığı ilgisizlikle suçlayan TÜRSAB genel kuruldalıktan bir temsilcinin yönetimde bulunmasını engelledi.

Genel kurulda gündeme gelen çözüm ortağı olma konusundalığın yönetimde temsilci bulundurması isteği TÜRSAB tarafından ret edildi.  

Genel kurulda 5 kişilik yönetim kurulu üyesinin seçimi için yapılan oylamada TÜRSAB, Kültür velığının yönetim kuruluna önerdiğidın İl Kültür ve Müdürü Umut Tuncer'e ret oyu kullandı.

KOMER yeni yönetimi
Olağanüstü Genel Kurul’da KOMER yönetimi şöyle oluştu:

TUR-PRES'ten TÜRSAB Hukuk danışmanı Av İlker Ünsever, TÜRSAB adına Eda Yurtcan ve Deniz Köse, Kuşadası Belediyesi'nden CHP'li Meclis Üyeleri Emre Fazlılar ile Volkan Alkış.