• 21 Temmuz 2023 03:25
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Konaklama sektöründe yapay zeka yatırımları artıyor

Bu haberi dinleyin
21 Temmuz 2023 Konaklama sektöründe yapay zeka yatırımları artıyor

Yapay zekanın konaklama sektöründe kanal öngörüsü geliştirme, marka itibar yönetimi, robot concierge, sohbet botları ve sanal asistanlar gibi kategorilerde uygulama alanları bulduğu, bunu gören işletmelerin yapay zekaya yatırım yaptığı belirtiliyor.

Özyeğin Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Kader Şanlıöz Özgen, konaklama işletmeleri yapay zekanın potansiyelini kullanarak gelirlerini artırma ve önemli bir rekabet avantajı elde etme şansına sahip olduğunu söylüyor.

İşletmelerin kârı üç kat arttı

Özyeğin Üniversitesi’nin akademik partnerliğinde Hotel Tech Insight’ın hazırladığı “Konaklama Sektöründe Yapay Zeka Raporu” yayınlandı.

Yapay zekanın konaklama endüstrisindeki etkilerinin değerlendirildiği raporda yapay zeka uygulamalarının konaklama sektörüne etkileri, uygulama aşamasında karşılaşılan risk ve zorlukları ele alınıyor.

Raporu hazırlayan  Branchout Türkiye Kurumsal Finansman ve Strateji Lideri Kürşat Doğan, yapay zeka uygulamalarının konaklama sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin gelirlerini 3 kat artırdığını söyledi.

Sektörün ajandasında yer alıyor

Sektörünün her alanını iyileştirme potansiyeli taşıdığını belirterek “Konaklama sektöründe yapay zekaya duyulan ilginin son yıllarda önem kazandığını ve bu alanda çalışan girişim sayısının da arttığını belirten Branchout Türkiye Marka ve Pazarlama Stratejileri Lideri Şeyma Tigin Doğan da, “Yapay zeka, konaklama sektörü yöneticilerinin gelecek on yıldaki ajandalarında önemli bir yere sahip olmalı” diyor.

İnsan yeteneğinin üzerinde 

WeBee Ceo'su Dr. Özgür Zan da, “Veri odaklı bir çağda rekabetin anahtarı karar alma süreçlerini veriye dayandırmaktan geçiyor. Yapay zeka bu büyük hacimli veriyi işlemek ve eyleme dönüştürülebilir içgörülere çevirmek konusunda insan kabiliyetlerinin çok ötesinde yetenekler sunuyor. Bu yetenekler, konaklama sektörünün her alanını iyileştirme potansiyeli taşıyor”