• 05 Aralık 2021 21:41
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Küba, turist çekmek için LGBT otelini yeniden açtı

Bu haberi dinleyin
05 Aralık 2021 Küba, turist çekmek için LGBT otelini yeniden açtı

Küba'nın ilk LGBT oteli 2 yıl aradan sonra kapılarını tekrar turistlere açtı. Aralık 2019'da açıldıktan sonravirüs pandemisi nedeniyle kapatılan LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender) oteli Grand Muthu Rainbow yeniden açıldı. Küba, Grand Muthu Rainbow Oteli’nin 15 Kasım'da uluslararasıe kapılarını yeniden açarak turist ağırlamasına izin verdi.

Küba ekonomisinin lokomotifi olan sektörü, pandemiden ciddi şekilde etkilendi. Hükümet, yıl sonuna kadar 100.000 turistin ve 2022'de iki milyon turistin geleceğini tahmin ediyor; bu rakamlar her yıl 2020'den önce gelen dört milyondan çok uzakta.

Bu arada Küba'da eşcinsel evliliklerin yasalaşmasına ilişkin tartışmalar yeniden gündeme geldi.

Küba, şu anda bir yasama komisyonu tarafındannı cinsiyetten insanlar arasındaki evliliği de içerecek “yeni aile yasasıyla” ilgili büyük adımlar atıyor. Yasanın yıl sonunda Parlamento tarafından onaylanması ve ardından 2022'de referanduma sunulması gerekiyor.

Küba makamları, 2019'da onaylanan yeni Anayasa'ya eşcinsel evliliği dahil etmeye çalışmış, ancak özellikle Katolik ve Evanjelik kiliseleri tarafından dile getirilen ret kararı, onları vazgeçirmişti.